facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 8 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ

Στις 8 ποσοστιαίες μονάδες διατηρεί τη διαφορά η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc η οποία παρουσιάστηκε από τον ΑΝΤ1.
Η δημοσκόπηση, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Μαΐου σε δείγμα 1292 νοικοκυριών και περιλαμβάνει τις εξαγγελίες Τσίπρα στο Ζάππειο.
Στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά των δύο κομμάτων είναι 7,6%. Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 29,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,7%
ΚΙΝΑΛ: 6,3%
Χρυσή Αυγή: 6%
ΚΚΕ: 5,1%
Ελληνική Λύση: 2,2%
Ένωση Κεντρώων: 2%
Λαϊκή Ενότητα: 1,3%
Μέρα25: 1,2%
Ποτάμι: 1,2%
ΑΝΕΛ: 1,1%
Οικολόγοι: 1%
Δημιουργία Ξανά: 1%
Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά των δύο κομμάτων ανεβαίνει στο 8%, με το ΚΙΝΑΛ να διατηρεί την τρίτη θέση.
Η Marc προχώρησε στην δημοσκόπησή της και στην εκτίμηση της εκλογικής επίδοσης των κομμάτων, βάσει διαφορετικών σεναρίων.
Το πρώτο σενάριο αφορά την αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων και το δεύτερο με κατανομή των αναποφάσιστων, με βάση τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές.Με το πρώτο σενάριο η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 9,1% ενώ στο δεύτερο σενάριο μειώνεται στο 5,4%.
Ένα τρίτο σενάριο, που κατανέμει τους αναποφάσιστους βάσει πολλών παραγόντων και όχι μόνον αναλογικά ή μόνον βάσει κομματικής προέλευσης, καταγράφει το εύρος των ποσοστών που μπορεί να καταγράψουν  τα δύο μεγάλα κόμματα. Σύμφωνα με αυτό  η ΝΔ καταγράφει ποσοστά από 31,7% έως 36,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 23,9% έως και 28,7%.
Στην παράσταση νίκης, η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά τις 40 ποσοστιαίες μονάδες.
Μεγάλη είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά στην εμπιστοσύνη για βελτίωση της οικονομικής κατάστασης.
Στην ερώτηση πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το Ζάππειο. 6 στους 10 απαντούν Όχι και τόσο ή Καθόλου σημαντικές, σε αντίθεση με το 36,9% που απαντά Πολύ ή Αρκετά σημαντικές.
mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news