facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Goldman Sachs: «Καμπανάκι» στην Ελλάδα από Κομισιόν τον Ιούνιο για τις κυβερνητικές παροχές

Αυξημένο κίνδυνο για έναν νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό στην Ελλάδα βλέπει η Κομισιόν, σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs γύρω από την επικείμενη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτίμηση των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων της Ευρωπεριφέρειας (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, και Κύπρος), που θα δημοσιευθεί στις αρχές Ιουνίου. Μάλιστα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Κομισιόν αναμένεται να εκφράσει την ανησυχία της για την Ελλάδα και τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης.

Ειδικά για την Ελλάδα, η «κίτρινη κάρτα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να έρθει λόγω των προεκλογικών παροχών που δίνει η κυβέρνηση. Παράλληλα, αναμένεται να υπογραμμίσει τα ρίσκα για χειρότερες δημοσιονομικές επιδόσεις, τόσο λόγω των δικαστικών αποφάσεων που ενδέχεται να ανατρέψουν υλοποιημένες περικοπές κόστους, αλλά και λόγω της αύξησης των δημοσίων υπαλλήλων, των μισθών στο δημόσιο και των υψηλότερων κρατικών δαπανών που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση.

Η Κομισιόν αναμένεται να προβλέψει πως η χώρα θα πετύχει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ το 2019 και το 2020, ενώ αναμένεται να αναφέρει ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης παραμένουν κάτω από το όριο του 15% του ΑΕΠ και ότι το «μαξιλάρι» ρευστότητας θα καλύψει τις λήξεις ομολόγων ως τα μέσα του 2021.

Η Goldman Sachs αναφέρει πως η Κομσιόν θα προβλέπει επιδείνωση του ισοζυγίου της κυβέρνησης από το 2018 έως το 2020 σε Ελλάδα και Ιταλία. Παράλληλα, θα εκτιμά πως θα υπάρξει επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης και των πέντε χωρών της ευρωπεριφέρειας (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, και Κύπρος.

Οι χώρες της ευρωπεριφέρειας αναμένεται να αυξήσουν τις κυβερνητικές δαπάνες, κυρίως λόγω των υψηλότερων μισθών, των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο και των συνταξιοδοτικών δαπανών. Ενώ η Ελλάδα αναμένεται να μειώσει τους φόρους το διάστημα 2019-2020, σε αντίθεση με την Κύπρο όπου τα φορολογικά βάρη αναμένεται να αυξηθούν.

.Το δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Κύπρο, σύμφωνα με όσα θα προβλέπει η έκθεση της Κομισιόν, αναφέρει η Goldman Sachs.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news