facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Το σκεπτικό της αναίρεσης του βουλεύματος για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και μια πρόσφατη δημοσίευση σύμφωνα με τις οποίες οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται άδεια επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου στο έγγραφο της αναίρεσης της απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου που είπε «όχι» στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό της εισαγγελικής αναίρεσης η κ. Δημητρίου αναφέρεται σε γνωμοδοτήσεις από το 1993 έως το 2011 αλλά και σχετική δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, παράλληλα, επισημαίνει ότι το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα προσθέτοντας πως αφού με το βούλευμα του δέχτηκε ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας, κακώς προχώρησε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος είχε αναλάβει να μελετήσει την υπόθεση από τις 15 Μαΐου εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Ο αντεισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στο σκεπτικό του ότι εκτός από τα νομικά θέματα το επίμαχο βούλευμα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», δηλαδή ότι ο πολυισοβίτης είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news