facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Σοκ! Πρατήριο με λαθραία αλλά και νοθευμένα καύσιμα στον Γέρακα!

Εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα λαθραίου πετρελαίου και «πειραγμένες» δεξαμενές αποκάλυψε η ΑΑΔΕ σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Πρόστιμο πάνω από 1,1 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Γέρακα καθώς σε έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του Δ’ Τελωνείου Πειραιά ανακάλυψαν τεράστιες ποσότητες λαθραίων καυσίμων!

Όπως ωστόσο αποδείχθηκε μετέπειτα εκτός του γεγονότος ότι τα καύσιμα ήταν λαθραία και δεν είχαν καταβληθεί φόροι ο επιτήδειος ιδιοκτήτης του πρατηρίου τα πουλούσε και… νοθευμένα κερδίζοντας τεράστια ποσά από το κράτος και τους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Ειδικότερα οι ελεγκτές εξέτασαν το πρατήριο στον Γέρακα από την ημερομηνία έναρξης εργασιών που ήταν στις 12 Δεκεμβρίου 2018 έως και το επόμενο δίμηνο (12 Φεβρουαρίου 2019) και σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος εισροών – εκροών, τα φορολογικά παραστατικά αλλά και την ποσοτική καταμέτρηση ανακάλυψαν τεράστιες ποσότητες καυσίμων που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Μάλιστα οι πωλήσεις 367.308 λίτρων αμόλυβδης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης καθώς και 37.376 κιλών υγραερίου δεν υπήρχε ούτε ένα νόμιμο φορολογικό παραστατικό ενώ παράλληλα δεν προέκυπταν στα έγγραφα η νόμιμη προέλευσή τους αλλά ούτε και η καταβολή δασμών και λοιπών φόρων.

Η ζημία του Δημοσίου από διαφυγόντες δασμούς και φόρους ανέρχεται στα 277.704 ευρώ.

Όμως όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες του πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Γέρακα πέραν του γεγονότος ότι είχαν λαθραία και αφορολόγητα καύσιμα τα πούλαγαν στους καταναλωτές και νοθευμένα!

Μετά από δειγματοληψία, διαπιστώθηκε από τα Δελτία Χημικής Ανάλυσης ότι οι ποσότητες όλων των προϊόντων των δεξαμενών του πρατηρίου, συνολικά 15.182 λίτρα, ήταν νοθευμένες. Η ζημία του Δημοσίου από διαφυγόντες δασμούς και φόρους ανέρχεται στα 14.399 ευρώ.

newsauto

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news