facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα: Θα μείνουμε εκεί όλη μέρα!

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν τη Δευτέρα 13 Μαΐου οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» Ψυχιατρικού Νοσοκομείου έξω από το υπουργείο Υγείας κατηγορώντας για εμπαιγμό την πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα στις 09:00 π.μ. οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» θα βρεθούν για τρίτη φορά έξω από το υπουργείο Υγείας, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκειμένου να εξασφαλίσουν την παράταση των συμβάσεων εργασίας τους.

Μάλιστα προειδοποιούν ότι θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο «όσο χρειαστεί έως την άλλη μέρα για να εξασφαλίσουμε την παράταση των συμβάσεων».

Οι καθαρίστριες κατηγορούν για κοροϊδία και εμπαιγμό την πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους και την κυβέρνηση καθώς όπως υπενθυμίζουν στις 21 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, «άρπαξε την ντουντούκα έξω από το Υπουργείο σε Συγκέντρωση των καθαριστριών του Δρομοκαϊτειου και αφού ευλόγησε την πολιτική της Κυβέρνησης, δεσμεύτηκε για παράταση των συμβάσεων», υπενθυμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το ίδιο συνέβη και τη Μεγάλη Δευτέρα σε νέα συγκέντρωση των καθαριστριών, όπου υπήρξε δέσμευση για παράταση των συμβάσεων.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων του «Δρομοκαΐτειου» Ψυχιατρικού Νοσοκομείου υποστηρίζουν ότι «τελικά ειδοποιηθήκαμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παράταση. Οι καθαρίστριες πετάγονται στο δρόμο. Χάνουν την δουλειά τους. Πάνε σε ένα διαγωνισμό παρωδία όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο Δρομοκαϊτειο θα απολυθούν. Αγωνιστήκαμε να διώξουμε τους εργολάβους και η επιβράβευση της Κυβέρνησης που ήταν μαζί μας στις κινητοποιήσεις είναι η απόλυσή τους. Είμαστε αποφασισμένοι να μην δεχθούμε τον εμπαιγμό».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news