facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ψήφος ομογενών: Νέες καταγγελίες για ελλείψεις σε ψηφοδέλτια κομμάτων

Χωρίς το σύνολο των ψηφοδελτίων διεξάγεται η ψηφοφορία σε κάποια εκλογικά τμήματα του εξωτερικού, γεγονός που προκαλεί πρόβλημα στους ψηφοφόρους που, όπως καταγγέλλουν,  καταλήγουν να ψηφίζουν διαφορετικό συνδυασμό απ' αυτόν που έχουν προεπιλέξει. 

Οι πρώτες καταγγελίες έγιναν από τη ΛΑΕ για την ψηφοφορία στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια του κόμματος, παρότι έχουν σταλεί εδώ και ημέρες. 

Καταγγελία για την έλλειψη ψηφοδελτίων υπάρχει και στο Στρασβούργο, όπου ένας χρήστης του Facebook έγραψε στον λογαριασμό του: «εδώ Γαλλία, δεν υπήρχαν όλα τα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών. Μόνο 10-12 από τους 30 + με δικαιολογία ότι δεν πλήρωσαν τα κόμματα να τα στείλουν».

strasvourgo_psif


Ανάλογα προβλήματα φαίνεται ότι παρατηρούνται σε Στουτγκάρδη και στο Μόναχο, όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr ομογενείς που θέλησαν να ψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυσμούς και μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, υποχρεώθηκαν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους να αλλάξουν την ψήφο τους, λόγω έλλειψης του ψηφοδελτίου. 

Πάντως, νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η εκτύπωση και έγκαιρη παράδοση των ψηφοδελτίων στο εσωτερικό αλλά και στις κατά τόπους πρεσβείες του εξωτερικού γίνεται αποτελεί ευθύνη του κάθε κόμματος. 

Επίσης, σημείωσε ότι οι εκλογείς, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν ψηφοδέλτια του κόμματος που επιθυμούν, μπορούν να συμπληρώνουν την ψήφο τους σε «λευκά» (άγραφα) ψηφοδέλτια, τα οποία οι εκλογείς μπορούν να συμπληρώσουν χειρόγραφα, από τη στιγμή που ελλείπουν έντυπα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος, όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία.

eggrafo
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news