facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Οι υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνέλθει στο Φανάρι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία θα τεθεί προς έγκριση το θέμα της παραίτησης του 92χρονου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και της διαδοχής του.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα ''Ελεύθερος Τύπος'', εκκλησιαστικές πηγές αναφέρουν ότι η εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούνιο και όχι την Πέμπτη που ξεκινά τις εργασίες της η Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που οδήγησε στην αμφισβήτηση του κ. Δημητρίου ήταν τα στοιχεία που έκαναν λόγο για ένα οικονομικό έλλειμμα 8,5 δισ. δολαρίων, ενώ το κλίμα δυσαρέσκειας ενισχύθηκε και από την καθυστέρηση που παρατηρούνταν στην ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, δίπλα στους Δίδυμους Πύργους που ''έπεσαν'' μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι στη Σύνοδο ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ορίσει τοποτηρητή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και δεν αποκλείεται να οριστεί τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Τορόντο, Σωτήριος.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το όνομα που ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος και φαβορί στην κούρσα διαδοχής που θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο είναι ο Μητροπολίτης Προύσης και ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, Ελπιδοφόρος.

Επίσης, ακούγονται τα ονόματα των Μητροπολιτών Σουηδίας Κλέοπα, Σικάγου Ναθαναήλ, Δαρδανελίων Νικήτα και Χριστουπόλεως Μακάριου. Όσον αφορά στο Μητροπολίτη Γαλλίας, Εμμανουήλ που εκκλησιαστικές πηγές τον εμφάνιζαν να ''τρέχει'' στην κούρσα διαδοχής, λέγεται ότι τελικά δεν θα συμμετάσχει.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news