facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ο Τσίπρας αποκάλυψε τον διάλογο που είχε με την Μέρκελ για το Σκοπιανό

Τον διάλογο που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ για το Σκοπιανό αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times.

Σύμφωνα με όσα είπε στους FT ο πρωθυπουργός ο διάλογος έγινε αφού συζήτησε με την καγκελάριο της Γερμανίας για την οικονομική κρίση, το χρέος, το έλλειμμα, τα Μνημόνια κτλ. 

Ο διάλογος που ακολούθησε- κατά τον Αλέξη Τσίπρα - ήταν ο εξής:

Τσίπρας: Θέλω να λύσω το πρόβλημα ακόμα και με τον Γκρούεφσκι. Θα τον προκαλέσω με το να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Αν δεν θέλει να κάτσει, θα τον κατηγορήσω

Μέρκελ: Δεν σε πιστεύω

Τσίπρας: Γιατί;

Μέρκελ: Γιατί κανείς από τους προκατόχους σου δεν ήθελε να ανοίξει αυτό το θέμα, ειδικά ο προκάτοχός σου, ο Σαμαράς

Τσίπρας: Η άποψή μου είναι διαφορετική. Πιστεύω ότι η Ελλάδα όχι μόνο θα ωφεληθεί αν καταφέρουμε να επιλύησουμε τις διαφορές με τους βόρειους γείτονές μας. Η Ελλάδα έχει αρκετές διαφορές με τους γείτοντες στα ανατολικά - δεν θέλουμε περισσότερα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές μας, ειδικά αν πρόκειται για χώρες που εγώ πιστεύω ότι δεν απειλούν την Ελλάδα

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ισορροπημένη συμφωνία. 

«Φαινόταν ότι η μοναδική μας διαφορά ήταν το όνομα. Αλλά δεν ήταν μόνο το όνομα - ήταν η ιστορία και η ταυτότητά μας. Πιστεύω ότι είναι μια ισορροπημένη συμφωνία. Κανείς δεν κέρδισε τη θέση του κατά 10%... Φανταστείτε, μόνο, ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι η μια μικρή χώρα με 2,5 εκατ. κατοίκους. Αν έχουμε μια κανονική σχέση, αυτή η χώρα θα μπορούσε να είναι ένας στρατηγικός εταίρος για την Ελλάδα, ένα πεδίο επενδύσεων» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή των λεγομένων του Αλέξη Τσίπρα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news