facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Συνταξιούχοι πρώην ΙΚΑ–ΤΕΑΜ: Ακόμη περιμένουν τα αναδρομικά τους από τον ΕΦΚΑ

Δικαιώθηκαν αμετάκλητα από τη Διοικητική Δικαιοσύνη από το 2015 αλλά μέχρι σήμερα η πολιτεία αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις που εκδόθηκαν. Ο λόγος για δέκα γυναίκες συνταξιούχους, σήμερα, υγειονομικές υπαλλήλους του πρώην ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, οι οποίες αν και δικαιούνται να λάβουν, σύμφωνα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, αναδρομικά ποσά που τους επιδικάσθηκαν ως νοσοκομειακό επίδομα, εντούτοις μέχρι σήμερα παρά τις οχλήσεις τους προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Όπως αναφέρουν, οι προσφεύγουσες μιλώντας στο protothema. gr, τα εν λόγω ποσά τους επιδικάσθηκαν με την υπ' αριθμόν 4912/2015 αμετάκλητη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας ως νοσοκομειακό επίδομα για το χρονικό διάστημα από 1.1.2000 έως και 31.12.2005. Μάλιστα, αρχικά στη Δικαιοσύνη είχαν προσφεύγει 15 συνολικά εργαζόμενες, εκ των οποίων οι δέκα όμως συνταξιοδοτήθηκαν προ της 1.1.2012 και συνεπώς βάση το άρ. 53 παρ. 2 του Ν. 4368/2016, ο ΕΦΚΑ έχει πλέον αρμοδιότητα για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης.

Μάλιστα, κάποιες από τις ενάγουσες έχουν στείλει επιστολή προς τους αρμοδίους του ΕΦΚΑ όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση στο ερώτημα που θέτουν. Δηλαδή, για ποιο λόγο δεν τους καταβάλλονται τα χρήματα που τους επιδικάσθηκαν.

Επίσης, μέσω του δικηγορικού γραφείου που τις εκπροσωπεί έχουν καταθέσει στον ΕΦΚΑ από τον Νοέμβριο του 2018 όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την καταβολή των χρημάτων που τους επιδικάσθηκαν, ζητώντας την εκτέλεση της υπ. αριθμόν 4912/2015 αμετάκλητη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.

Δεν έχουν λάβει όμως καμία απάντηση μέχρι σήμερα....

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news