facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Γαμπρός Ερντογάν: Στέλνουμε και δεύτερο ερευνητικό πλοίο στην ανατολική Μεσόγειο

Την αποστολή και δεύτερου ερευνητικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο μετά τον «Πορθητή» ανακοίνωσε ο υπ. Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϋράκ.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε μιλώντας στο CNN Turk, «η Μεσόγειος δεν είναι η λίμνη του πατέρα κανενός, έχουμε κι εμείς χωρικά ύδατα και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους».

«Έχει ήδη αναπτυχθεί ο "Πορθητής" και σύντομα ξεκινά και το "Γιαβούζ"» πρόσθεσε ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στη γεωγραφική μας περιοχή όπου και να κοιτάξουμε το τελευταίο διάστημα γίνονται συνεχώς νέες ανακαλύψεις. Η Τουρκία ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία. Δημιουργώντας μία ομάδα με δικά μας πλοία, με δικούς μας μηχανικούς, ειδικούς και ανθρώπους ξεκινήσαμε μόνοι μας μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα δικές μας εξορύξεις» συμπλήρωσε ο κ. Αλμπαϊράκ.

Την αποστολή και δεύτερου γεωτρύπανου της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγείο είχε προαναγγείλλει και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κιργιστάν.

Ακάρ: Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, την αν. Μεσόγειο και την Κύπρο

Την ίδια ώρα σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος».

«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προσταεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» είπε ο Ακάρ με το πρακτορείο Anadolu στο ρεπορτάζ του να σημειώνει ότι με τη φράση αυτή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «υπογράμμισε την αποφασιστικότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό».

«Στόχος των στρατιωτικών ασκήσεων είναι να δείξουμε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, δεσμευμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα δικαιώματα στη θάλασσα της Τουρκίας» πρόσθεσε ο Ακάρ.

Στην άσκηση που θα διαρκέσει έως τις 25 Μαΐου, σύμφωνα με το Anadolu, λαμβάνουν μέρος 131 πολεμικά πλοία, 57 πολεμικά αεροσκάφη και 33 ελικόπτερα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news