facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Χατζηδάκης: Κι άλλη σύμβαση εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ για την επταήμερη εργασία

Νέα σύμβαση εργασίας που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και προβλέπει την δυνατότητα επταήμερης εργασίας κατέθεσε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης στην Ολομέλεια της Βουλής καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την «σπέκουλα των εργατικών ευαισθησιών» καθώς όπως είπε «γελοιοποιείτε την παράταξή σας».

Σχολιάζοντας την κριτική της πλειοψηφίας πως υποστηρίζει ότι η ΝΔ είναι η παράταξη των ελίτ είπε σκωπτικά: «Ήρθε η ώρα να παραδεχθούμε ότι είμαστε κακοί άνθρωποι που δεν θέλουμε το καλό της κοινωνίας και δεν έχουμε μανάδες, πατεράδες και θέλουμε να τσακίσουμε τους πάντες. Μας έμειναν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές αλλά τους χάσαμε και αυτούς γιατί φιλοξενούν πλέον τον κ. Τσίπρα στα κότερά τους. Μείναμε μόνοι μας και εσείς πανηγυρίζετε για το 7ήμερο» για να προσθέσει: «Όμως αποδεικνύεται ότι ενώ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση της "Παπαστράτος", ο κ. Τσίπρας πρώτος από το 2017 είχε επισκεφθεί την εταιρεία και εξήρε το εργασιακό της καθεστώς».

Στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την κλαδική σύμβαση εργασίας στον Τουρισμό που φέρει την υπογραφή της κυρίας Αχτσιόγλου και μεταξύ άλλων προβλέπει «ελαστικό» ωράριο εργασίας για να προσθέσει: «Σήμερα θα καταθέσω και 3η σύμβαση. Συλογική Σύμβαση Εργασίας του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το 2019-20 που υπογράφηκε το 2018 και διευθετώντας το χρόνο εργασίας των μηχανοδηγών αναφέρει ότι "δύνανται να εργάζονται επτά συνεχόμενες ημέρες"».

«Κλείστε το θέμα γιατί γελοιοποιείται η παράταξή σας» είπε απευθυνόμενος στην πλειοψηφία συμπληρώνοντας «εσείς στήσατε το κακόγουστο θέατρο υποδυόμενοι τους υπερασπιστές των εργαζόμενων όταν την ίδια ώρα συμβαίνουν αυτά για την επαταήμερη εργασία. Τι είστε τροχονόμοι ή κυβέρνηση; Μια του ψεύτη δύο του ψεύτη τρεις και η κακία του ώρα και αυτή η ώρα φτάνει στις 26 Μαΐου».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news