facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Ο Τσίπρας υποδέχθηκε τις σχολικές καθαρίστριες και υποσχέθηκε αυξήσεις και βαρέα και ανθυγιεινά

Εκπροσώπους από πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους καθαριστριών σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της ένταξης του επαγγέλματός τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, οι σχολικές καθαρίστριες επισκέφτηκαν τον κ. Τσίπρα και συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου τους. Παρούσα ήταν και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.
«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όλων όσων δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες», ήταν το μήνυμα που έστειλε μετά τη συνάντηση, μέσω social media, ο Αλέξης Τσίπρας.
Βίντεο από τη συνάντηση ανάρτησε και η κ. Κούνεβα. 
Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένταξη των σχολικών καθαριστριών στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα και αύξηση των αποδοχών τους κατά 10%. 
Με τα μέτρα για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, οι σχολικές καθαρίστριες θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται για δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια κατά συνολικά 20%, καθώς το 2017, επί υπουργίας Πάνου Σκουρλέτη στο ΥΠΕΣ, είχε δοθεί αύξηση 10% στην αμοιβή τους ανά αίθουσα. Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι έχει αποκατασταθεί ήδη η τακτική μηνιαία καταβολή της αμοιβής τους από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που παρουσίαζε καθυστερήσεις.
Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης καλεί τους δήμους που δεν έχουν συμμορφωθεί με τη νομοθεσία να υπογράψουν άμεσα με τις εργαζόμενες διετείς συμβάσεις και να προχωρήσουν στη διανομή ειδών ατομικής προστασίας.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news