facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ορκωμοσία Θεοχαρόπουλου: Χλεύη στο διαδίκτυο, καυστικά σχόλια από την αντιπολίτευση

Μια πρώτη απόπειρα να εξηγήσει την «kolotumba» για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Τσίπρα, έκανε αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων για να πάει μπροστά η χώρα», τόνισε ο νέος υπουργός Τουρισμού ο οποίος όμως πριν από μερικές εβδομάδες όταν ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα ανέφερε ότι ανοίγματα στον προοδευτικό χώρο δεν υπάρχουν παρά μόνο ατομικές προσκλήσεις με δέλεαρ τις κυβερνητικές θέσεις.

Τα «είπα - ξείπα» του νέου υπουργού, και η «εξόφληση του γραμματίου» από τον Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσαν πάντως ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες του twitter να ασκούν δριμεία κριτική στον Θανάση Θεοχαρόπουλο ενώ ιδιαίτερα καυστικά ήταν και τα σχόλια - ανακοινώσεις των κομμάτων, τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Η ορκωμοσία

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίσθηκε με πολιτικό όρκο στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος ως νέος υπουργός Τουρισμού, μετά από την παραίτηση της κας Έλενας Κουντουρά.

Η πρώην υπουργός Τουρισμού είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και ο πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί την παραίτησή της στις 3 Μαΐου.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αμέσως μετά την ορκομωσία του στο Προεδρικό Μέγαρο σημείωσε ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση «σηματοδοτεί, πρώτον, την σταθερή προσήλωση όλων και ιδίως του Αλέξη Τσοιρπα στην Προοδευτική Συμμαχία και, δεύτερον, αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία ο Τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο».

Τόνισε επιπλέον ότι η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας» και πως «η κοινή μας στόχευση για μια ευρεία συμπαράταξη με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις της συμπόρευσής μας». «Στόχος μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «μια ισχυρή, μεγάλη, δημοκρατική προοδευτική παράταξη απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά».

«Προχωράμε μαζί για να προωθηθούν εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα και τόλμη», είπε.

Η αντίδραση της ΝΔ

Την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου σχολίασε με καυστικό τρόπο η Νέα Δημοκρατία. «Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία και ο απόδημος ελληνισμός που αγωνιούσαν τους τελευταίους μήνες για την τύχη του Θανάση του Θεοχαρόπουλου σήμερα νιώθουν επιτέλους ανακουφισμένοι.
Του προτείνουμε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το "live your myth in Syriza"» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ

Με μια λιτή, αλλά καυστική ανακοίνωση σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου στην θέση του υπουργού Τουρισμού.

«Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε. Ο τουρίστας βρήκε τον προορισμό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Μαργαρίτης: Tοποθετήθηκε κάποιος που αντιμετωπίζει την πολιτική ως τουρίστας

«Στο υπουργείο Τουρισμού τοποθετήθηκε κάποιος που αντιμετωπίζει την πολιτική ως τουρίστας.

Τον Δεκέμβρη καταψηφίζει την κυβέρνηση στον προϋπολογισμό και δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και τον Μάιο ορκίζεται υπουργός της. Απο γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σήμερα σε θέση υπουργού στην κυβέρνηση Τσίπρα. Πρόκειται για πράξεις που τραυματίζουν την έννοια της πολιτικής.

Αύριο όσα στελέχη από την ΔΗΜΑΡ κινούμαστε στον χώρο της Κεντροαριστεράς έχουμε προγραμματισμένη πανελλαδική συνάντηση για την ίδρυση της πολιτικης κίνησης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και θα κάνουμε δημόσιες ανακοινώσεις μέσα στην άλλη βδομάδα. Καλώ όσους ελάχιστους έχουν παραμείνει στην ΔΗΜΑΡ να ακολουθήσουν την προσπάθεια μας που ξεκίνησε το 2015 για ισχυρή κεντροαριστερά ανταγωνιστικά και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ. Είναι φανερό ότι από το Μαξίμου εξελίχθηκε ένα σχέδιο μεταγραφών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ για να χτυπηθεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Οι προσωπικές σκοπιμότητες τραυματίζουν τις αξίες της πολιτικής. Ο κόσμος δεν θα τις ανεχτεί».

Χαμός στο Twiiter

Καυστικά σχόλια για τον νέο υπουργό τουρισμού της κυβέρνησης Τσίπρα, Θανάση Θεοχαρόπουλο γέμισε το twitter, με τους χρήστες του διαδικτύου όχι μόνο να υιοθετούν την άποψη περί εξόφλησης γραμματίου αλλά και να τρολάρουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επί τέσσερα χρόνια στήριξαν την κυβέρνηση, ψήφισαν και αυτοί την Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά υπουργικό θώκο δεν είδαν...

Viral στο διαδίκτυο όπως ήταν φυσικό έγιναν και οι πρόσφατες επικριτικές δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον πρωθυπουργό προσωπικά.

Στις δηλώσεις του αυτές ο νέος υπουργός Τουρισμού είχε επικρίνει και την προσπάθεια διέυρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας - προφανώς γιατί το γνώριζε από πρώτο χέρι - ότι δεν πρόκειται για καμία συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων αλλά ατομικές προσχωρήσεις με δέλεαρ θέσεις εξουσίας!!!


Παλαιότερες δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου για τον Φ΄ωτη Κουβέλη υπενθύμισε ο Βασίλης Κεγκέρογλου. «Θανάση, εμείς δεν θα σου πούμε αυτό που εσύ είπες στον Κουβέλη, ο οποίος δεν είχε δώσει ούτε ψήφο εμπιστοσύνης και έγινε υπουργός. Για σένα: «ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ- ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ» Αλλά με την ευκαιρία, θυμάσαι τι έσουρνες στον Τσίπρα και γω σε συγκρατούσα;;; Ρε τι πίνεις;;; » έγραψε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.






Δείτε ορισμένες χαρακτηριστικές αναρτήσεις στο twitter

































protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news