facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Τουρκική αντιπολίτευση για επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη: «Ξεκάθαρη δικτατορία»

Η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης να ακυρώσει το αποτέλεσμα και να ζητήσει επανάληψη των εκλογών στον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί την οργή των Κεμαλιστών.

"Ξεκάθαρη δικτατορία" καταγγέλλει το κόμμα της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο, ότι ενέδωσε στις πιέσεις του Ερντογάν.

"Είναι παράνομο να κερδίζεις ενάντια στο AKP" , δήλωσε στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ονουρσάλ Αντιγκιουζέλ.

"Αυτό το σύστημα που απορρίπτει τη βούληση του λαού και περιφρονεί τον νόμο δεν είναι ούτε δημοκρατικό, ούτε νόμιμο. Αυτό είναι ξεκάθαρη δικτατορία", τόνισε.

Στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, ο υποψήφιος του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου επικράτησε και εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, τερματίζοντας την εικοσιπεντάχρονη κυριαρχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, επιφέροντας πλήγμα στον Ερντογάν. Μάλιστα, ο Ιμάμογλου που θεωρείται αντίπαλον δέος για τον "Σουλτάνο" έχει ήδη ορκισθεί

Το AKP, καταγγέλλοντας παρατυπίες, κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Σώμα για την ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη και τη διεξαγωγή νέων.

Ημερομηνία διεξαγωγής των νέων δημοτικών εκλογών ορίστηκε η 23η Ιουνίου.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news