facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Ο ΕΟΠΥΥ πιέζει κι άλλο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα - Αντιδρά έντονα η Ομοσπονδία

Μετά τα δυσβάσταχτα clawback, οι νέες απαιτήσεις από τον ΕΟΠΥΥ «πνίγουν» τους ιδιοκτήτες εργαστηρίων και τους κλινικικοεργαστηριακούς γιατρούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι πάροχοι ιδιοκτήτες εργαστηρίων: απεικονιστικών, βιοπαθολογικών, κυτταρολογικών, παθολογοανατομικών και πυρηνικής ιατρικής, καλούνται να καταχωρήσουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα «edapy ανοιχτής περίθαλψης», αναλυτικά στοιχεία που αφορούν στους εργαζόμενους εργαστηριακούς γιατρούς που απασχολούν και στον εξοπλισμό που διαθέτουν.

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ μάλιστα θέτει ως χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, καθώς, όπως αναφέρεται «μετά την 1-6-2019 η καταγραφή τόσο του επιστημονικού προσωπικού όσο και του εξοπλισμού θα είναι προϋπόθεση, προκειμένου να εκτελούνται και να υποβάλλονται δαπάνες στον ΕΟΠΥΥ».

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΟΠΠΥ ΕΔΩ

ΠΟΣΚΕ: Ζητούμε άμεση απόσυρση της απόφασης και εξηγήσεις

Με ανακοίνωσή τους προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τα μέλη της ΠΟΣΚΕ, ζητούν άμεση απόσυρση της απόφασης, καθώς όλα τα σχετικά στοιχεία που αφορούν στα εργαστήρια (εργαζόμενοι και μηχανήματα), όπως λένε, υπάρχουν στην αδειοδοτούσα αρχή, που είναι οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας. Ζητούν, επίσης από τον ΕΟΠΥΥ να αιτιολογήσει αυτήν την παράλογη, όπως υποστηρίζουν, απόφαση.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ),

«Ενημερωθήκαμε από τα μέλη μας για την ανακοίνωσή σας υπ’ αριθμόν 8/5/19 με Θέμα: «Σχετικά με οδηγίες για ενημέρωση εφαρμογής edapy ανοικτής περίθαλψης», που αφορά την αποστολή στοιχείων επιστημονικά υπευθύνων, εργαζομένων αλλά και μηχανημάτων που διαθέτουν με πλήρη στοιχεία (serial number κλπ).
Δεν αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα της ανακοίνωσής σας δεδομένου ότι όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν στην αδειοδοτούσα αρχή που δίνει την βεβαίωση λειτουργίας που είναι οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι που είναι ΝΠΔΔ. Για όποια πληροφορία ενδεχομένως θέλετε μπορείτε να την ζητήσετε από τους αρμόδιους Ιατρικούς Συλλόγους που έχουν την ευθύνη της αδειοδότησης σύμφωνα με τον νόμο.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε να αποσύρετε άμεσα την ανωτέρω ανακοίνωσή σας και να μας ενημερώσετε για την σκοπιμότητα της επιστολής σας».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news