facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Διευκρινήσεις ζητάει η Κομισιόν για τις εξαγγελίες Τσίπρα – Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα

Ανενημέρωτος σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα ελάφρυνσης του 2019 και τις υποσχέσεις της για επιπλέον μέτρα 5,55 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια εμφανίζεται η Κομισιόν. Κάτι που επιβεβαιώνει, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Θα πρέπει να γίνουν περισσότερες εις βάθος συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους», ανέφερε ο κ. Ντομπρόβσκις. Ωστόσο, έσπευσε και αυτός, όπως και η πλευρά του ESM το βράδυ της Τρίτης, να προειδοποιήσει την κυβέρνηση πως έχει η ίδια δεσμευτεί για συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους με τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2018, οι οποίοι συνδέονται με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει πιστή στους συμφωνημένους μεταμνημονιακούς δημοσιονομικούς στόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως φαίνεται οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα μάλλον αιφνιδίασαν τους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πάντως να εμφανίζεται καθησυχαστικός.

Την ίδια ώρα, πάντως, η ανησυχία φαίνεται πως περνά και στην αγορά με τα spead του 10ετούς ομολόγου να παίρνουν ξανά την ανηφόρα, ως μια πρώτη αντίδραση στις εξαγγελίες Τσίπρα. Αυτό είχε αντίκτυπο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παρέμεινε στα χαμηλά καθώς εκτός από την παγκόσμια κρίση των τελευταίων ημερών λόγω του εμπορικού πολέμου είχε να αντιμετωπίσει σήμερα και τις πιέσεις της αγοράς ομολόγων. Είναι χαρακτηριστική η πτώση του τραπεζικού κλάδου κατά 4%.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news