facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη

Ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χάλκης εξελέγη παμψηφεί νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Ο κ. Ελπιδοφόρος επιλέχθηκε για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο μετά την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο το περασμένο Σάββατο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης έσπευσαν να τον συγχαρούν για την εκλογή του.

Μητσοτάκης: Φωτισμένος ιεράρχης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το εξής tweet για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: «Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ένας φωτισμένος ιεράρχης με ιδιαίτερες ικανότητες. Του εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία! Οι ελπίδες μας τον συνοδεύουν!».



Γεννηματά: Αδιαμφισβήτητες ικανότητες

«Η Ορθοδοξία στην Αμερική απέκτησε τον νέο της ηγέτη ο οποίος καλείται να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον κ. Ελπιδοφόρο», τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Επισημαίνει δε ότι «η εκλογή του εμπεριέχει και έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό καθώς είναι γνωστή η πολυετής προσφορά του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα ζήτημα κεντρικής σημασίας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την θρησκευτική ελευθερία σε διεθνές επίπεδο.

Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και η εμπιστοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το πρόσωπό του αποτελούν ισχυρά θεμέλια αλλά και εγγυήσεις για την επίτευξη του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει».

«Ειδικότερα για την Ομογένεια της Αμερικής, την ηγέτιδα δύναμη της Διασποράς, ανοίγει σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Άξιος», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

Θεοδωράκης: Ιδανική επιλογή

Μέσω twitter και τα συγχαρητήρια του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Άξιος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Μητροπολίτης Προύσης και Ηγούμενος της Σχολής της Χάλκης Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης. Πολύγλωσσος, κάτοχος διδακτορικού, καθηγητής στο ΑΠΘ, έμπειρος αν και νέος στη ηλικία, ιδανική επιλογή για την ομογένεια και την Ελλάδα. Συγχαρητήρια!» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news