facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μπορούν να οπλοφορούν εκτός φυλακής

Να μπορούν να φέρουν τον οπλισμό τους για την προστασία της ζωής τους κατά την είσοδο και έξοδο τους από τη φυλακή που εργάζονται, ζητούν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας εκ των οποίων είναι αρχιφύλακας τονίζουν στην προσφυγή τους ότι από το 2011 στοχοποιήθηκαν από ιστοσελίδα που εκφράζει τις θέσεις και απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου ενώ σε τηλεοπτική εκπομπή τα ονόματα τους αναφέρθηκαν από πρώην κρατούμενο με απειλές κατά των ίδιων και των οικογενειών τους.

Παράλληλα, οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπενθυμίζουν ότι συνάδελφοί τους δέχθηκαν εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις ενώ αντιεξουσιαστική οργάνωση με πολεμικό όπλο AK-47 (Kalashnikov) το Φεβρουάριο του 2015 δολοφόνησε έξω από το σπίτι του, τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού.

Όπως αναφέρουν λόγω των απειλών ζήτησαν και έλαβαν από τις αρμόδιες αρχές άδεια οπλοφορίας, καθώς κρίθηκε ότι υφίσταται άμεσος, σταθερός και διαρκής κίνδυνος τόσο για τη ζωή τους όσο και των μελών των οικογενειών τους.

Από το 2015 με ημερήσια διάταξη του διευθυντή, είχαν την υποχρέωση να αφήνουν τον οπλισμό και τις σφαίρες, στο γραφείο του διοικητή της εξωτερικής φρουράς της φυλακής, μέσα σε ασφαλές οπλοκιβώτιο που κλείδωνε με κλειδωνιά ασφαλείας.

Όμως, αιφνιδιαστικά τον περασμένο Φεβρουάριο ο διευθυντής της φυλακής ανακάλεσε την προηγούμενη ημερησία διαταγή του και διέταξε την απομάκρυνση του οπλοκιβώτιου το οποίο ήταν στο γραφείο του διοικητή της εξωτερικής φρουράς, με αποτέλεσμα οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μην μπορούν να έχουν, για την ατομική τους ασφάλειας, τον οπλισμό τους κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη φυλακή.

Στην προσφυγή τους, η οποία στρέφεται κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου και του διευθυντής της φυλακής όπου απασχολούνται, τονίζουν επίσης ότι ο διευθυντής της φυλακής, πέραν των άλλων, «ουσιαστικά υπονομεύει την ατομική τους ασφάλεια», καθώς δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αυτοάμυνας, την στιγμή που οι αρμόδιες αρχές για το λόγο αυτό τους χορήγησαν άδεια οπλοφορίας.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν ακόμη, ότι στα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και στους ίδιους, έχει δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας και φόβου για τα μελλούμενα, λόγω των απειλών, ενώ το γεγονός αυτό τους έχει επηρεάσει ψυχολογικά.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news