facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

«Γκάφα» με τα αποτελέσματα των εκλογών - Στον «αέρα» χιλιάδες δημοτικοί σύμβουλοι που νόμιζαν ότι εκλέγονται (φώτο)

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η διαδικασία με τα αποτελέσματα εκλογών τόσο για τους δήμους όσο και για περιφέρειες, και ευρωεκλογές, με πολλούς να ψάχνουν το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται σε κάθε περιοχή.

Ωστόσο φαίνεται πως στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει το υπουργείο από την singular logic υπήρξε… γκάφα με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που φαίνονταν να εκλέγονται μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ποιο είναι το λάθος

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα, εμφανίζονταν με έντονα μαύρα γράμματα οι σύμβουλοι που καταλάμβαναν εκείνη την στιγμή τις έδρες που κερδίζει ο συνδυασμός.

Π.χ εάν σε έναν Δήμο ένας συνδυασμός κερδίζει 3 έδρες, τότε η σελίδα «μπόλνταρε» τους πρώτους υποψηφίους σε σταυρούς, δείχνοντας με λίγα λόγια ότι αυτοί εκλέγονται.

Ωστόσο κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει, μιας και την μια έδρα του κάθε συνδυασμού, την παίρνει ο επικεφαλής. Με λίγα λόγια σε έναν συνδυασμό που εκλέγει 3 έδρες, την μία την παίρνει ο επικεφαλής και άλλοι 2 εκλέγονται!

Αυτό σημαίνει πως τα αποτελέσματα του υπουργείου έδειχναν πως ίσως εκλέγεται ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παραπάνω, δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες υποψηφίους που τελικά… μένουν απ’έξω!

Οι πίνακες παρακάτω δείχνουν ένα παράδειγμα του λάθους που είχε γίνει σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος αφορά τον Δήμο Αθηναίων.

Εκεί π.χ ο Νίκος Σοφιανός με την Λαϊκή Συσπείρωση φαίνεται να εκλέγουν 4 συμβούλους, και το σύστημα έχει «μπολντάρει» 4 υποψηφίους. Ωστόσο δεδομένου ότι την μια έδρα την παίρνει ο κ. Σοφιανός, από κάτω θα έπρεπε να είναι «μπολνταρισμένα» 3 ονόματα.

Δείτε τους πίνακες:




Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news