facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Γιατί η ΔΟΕ αγνόησε τον Αλέξη Τσίπρα

Στον κάλαθο των αχρήστων πέταξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιστολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητούσε να να καταλάβει η Κατερίνα Παναγοπούλου την χηρεύουσα θέση της Ελλάδας στην Επιτροπή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, με την οποία του ζητούσε να καταλάβει η Κατερίνα Παναγοπούλου τη χηρεύουσα θέση της Ελλάδας στην ΔΟΕ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό είχε προηγηθεί άλλη επιστολή προς τον κ. Μπάχ, με το ίδιο αίτημα από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η προσπάθεια του πρωθυπουργού να «καπαρώσει» την θέση για την κ. Παναγοπούλου δεν ευδοκίμησε.

Ο κ. Μπαχ σύμφωνα με το ρεπορτάζ πέταξε την επιστολή Τσίπρα στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς ο ισχυρός άνδρας της ΔΟΕ θεώρησε την πρωθυπουργική επιστολή ως απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο διεθνές ολυμπιακό κίνημα.

Και αυτό γιατί η ΔΟΕ δεν έχει δεχθεί ποτέ στους κόλπους της ως «Αθάνατο» κάποιον που δεν υπήρξε μέλος της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας, από την οποία προέρχεται και μάλιστα ύστερα από κυβερνητική εισήγηση.

Το θέμα αναδείχθηκε μετά την δημοσιοποίηση φωτογραφιών, που έδειχναν τον πρωθυπουργό να απολαμβάνει διακοπές στην πολυτελή θαλαμηγό του εκλιπόντος Περικλή Παναγόπουλου. Κατόπιν αυτών έγινε γνωστό ότι ο κ. Τσίπρας είχε διορίσει την κ. Παναγοπούλου πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, ενώ επιπλέον προτάθηκε να εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

«Με λίγα λόγια λόγια ‘μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη’» ανέφερε η ΝΔ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, σχολιάζοντας την υπόθεση.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news