facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Κόντρα υποψήφιου δημάρχου Ν. Ταχιάου και διοίκησης ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία

Επίθεση κατά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί την επαναφορά των ιδιωτών στον ΟΑΣΘ, εξαπέλυσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της ομώνυμης Πόλης, προκαλώντας την αντίδραση του Ν.Ταχιάου, ο οποίος έκανε λόγο για «κομματικό μαγαζάκι που έστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίθεση κατά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί την επαναφορά των ιδιωτών στον ΟΑΣΘ, εξαπέλυσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της ομώνυμης Πόλης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός μετά την σημερινή επίσκεψη του κ. Ταχιάου στα γραφεία του αναφέρει ότι «έπρεπε να φτάσει η τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου για να φανεί σε όλο το μεγαλείο της η επόμενη ημέρα που σχεδιάζει η ΝΔ και ο υποψήφιος της στη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος, για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, τους εργαζόμενους σε αυτές και τους πολίτες της πόλης».

Σε συνάντηση του κ. Ταχιάου με τον δευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σάββα Παναγιωτίδη, και αφού «ενημερώθηκε ο κ. Ταχιάος για τα σκάνδαλα, τη ρεμούλα και το φαγοπότι με τα χρήματα του ελληνικού λαού από τους πρώην ιδιώτες μετόχους του ΟΑΣΘ, για την εξοικονόμηση από τη σημερινή διοίκηση 200 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία,για την επαναφορά της κανονικότητας στη μισθοδοσία των εργαζομένων, για το ότι σταμάτησαν οι λεόντειες συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ σε «ημετέρους και κολλητούς», για την πλήρη επισκευή και ανάταξη 200 λεωφορείων, στο τέλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διαφωνεί με όλα αυτά και ότι η πρότασή του και της κυβέρνησης της ΝΔ, όταν και αν έλθει στην εξουσία, είναι να επαναφέρει τους ιδιώτες στον ΟΑΣΘ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ «στην επισήμανση του διευθύνοντος συμβούλου ότι υπήρχε πρόταση νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 για διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου δήλωσε ότι το γνώριζε και δεν φάνηκε να τον ενδιαφέρει. Διατύπωσε μάλιστα την άποψη και την ευθεία απειλή ότι οι επόμενοι που θα έρθουν, εννοώντας τη ΝΔ, θα «κυνηγήσουν» τον υπουργό κ. Σπίρτζη και τη σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΘ γιατί επιτρέπει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων συμπολιτών μας και έτσι υπάρχει απώλεια εσόδων για το Δημόσιο».

Στον αντίποδα ο Νίκος Ταχιάος με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «ο «αποιδιωτικοποιημένος» ΟΑΣΘ με το σημερινό δελτίο τύπου που ακολούθησε την επίσκεψή μου, αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κομματικό μαγαζάκι που έστησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σπίρτζης και η διοίκησή του τίποτε διαφορετικό απ’ ό,τι υποστήριξα στην συνάντησή μου με τον διευθύνοντα σύμβουλο: Ένας αυτόκλητος εισαγγελέας ενός αυτοσχέδιου λαϊκού δικαστηρίου με μηδενική επιχειρησιακή επάρκεια και πλήρη άγνοια του τι σημαίνει «διοικητικό συμβούλιο» δημοσίου οργανισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του: «Προφανώς και θα ελεγχθεί και αυτή, όπως καλώς ελέγχεται και κάθε προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού. Κατ’ αρχάς όμως θα αξιολογηθεί από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που στριμώχνονται σαν τις σαρδέλες στα λεωφορεία αν είναι τυχεροί γιατί αυτά στη χάση και τη φέξη φτάνουν στις στάσεις κι εάν εν τω μεταξύ δεν χαλάσουν στην διαδρομή. Και είναι αυτός ο ΟΑΣΘ και κυρίως η θρασύτατη «αυλή της Θεσσαλονίκης», που απαιτεί ευγνωμοσύνη για την συνειδητή φτωχοποίηση της πόλης, η πιο άθλια επιλογή που έχει να παρουσιάσει η σημερινή κυβέρνηση».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news