facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Προς μετωπική Ελλάδας-Τουρκίας - Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν δέχομαι εντολές από ΗΠΑ-ΕΕ - Συνεχίζω κανονικά γεωτρήσεις»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στο πρόγραμμά της ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις Ευρώπης και Αμερικής για την ανατολική Μεσόγειο.

Εισερχόμενος το μεσημέρι της Τρίτης στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στην Κωνσταντινούπολη, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και για το πώς σχολιάζει τη σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι δεν σχολιάζει τέτοιες δηλώσεις, πολλώ δε μάλλον «εντολές» και ότι η Τουρκία προχωράει στο πρόγραμμα των γεωτρήσεων κανονικά.

«Εμείς αυτή τη στιγμή προχωράμε το πρόγραμμά μας. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Εμείς δεν σχολιάζουμε τις εντολές που δίνουν κάποιοι ή πώς βλέπουν το κάθε ζήτημα ή πώς το αξιολογούν.

Εμείς, ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο, στα δυτικά της ανατολικής Μεσογείου, είμαστε στη διαδικασία -ως εγγυήτρια χώρα- να διεκδικήσουμε τα όποια δικαιώματα των ομογενών μας στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου.

Ολόκληρος ο λαός της Κύπρου -και στο νότο και στο βορρά- έχει ίσα δικαιώματα στο ό,τι βγει από αυτά τα νερά και εμείς αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε τα ίσα αυτά δικαιώματα των ομογενών μας στη Βόρεια Κύπρο», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με το πότε θα επισκεφτεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ την Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «ακόμη δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία».

Ταυτόχρονα, λίγο μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας, ο Τούρκος υπουργός, Φατίχ Ντονμέζ, σε ανάρτησή του στο twitter,έστειλε μήνυμα μη υποχώρησης της Τουρκίας από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της στην ανατολική Μεσόγειο.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και συμφέροντα της ΤΔΒΚ σε κάθε πεδίο και δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία εκτός νόμου πρωτοβουλία. Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στις περιοχές αρμοδιότητάς μας χωρίς να παραχωρήσουμε κανένα από τα νόμιμα δικαιώματά μας», ανέφερε στην ανάρτησή του.




pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news