facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

«Έσπασε» την υπόσχεσή της η Apple – Πούλησε προσωπικά δεδομένα των χρηστών της

Μήνυση κατά της Apple Inc. κατέθεσαν καταναλωτές, που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία αποκαλύπτει και πωλεί παράνομα πληροφορίες σχετικά με τις αγορές τους στα iTunes, καθώς και τα προσωπικά τους δεδομένα, σε αντίθεση με την υπόσχεση της εταιρείας πως «ό,τι συμβαίνει στο iPhone σας, παραμένει στο iPhone σας».

Τρεις πελάτες των iTunes από το Ρόουντ Άιλαντ και το Μίτσιγκαν υπέβαλαν μήνυση την Παρασκευή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο, θέλοντας να εκπροσωπήσουν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους των πολιτειών τους, των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες φέρονται να έχουν πουληθεί από την εταιρεία χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Η αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων των πελατών των iTunes δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη επειδή επιτρέπει τη στόχευση ευάλωτων μελών της κοινωνίας, σύμφωνα με την καταγγελία.

«Για παράδειγμα, κάθε άτομο ή οντότητα θα μπορούσε να νοικιάσει μια λίστα με τα ονόματα και τις διευθύνσεις όλων των ανύπαντρων, μορφωμένων γυναικών ηλικίας άνω των 70 ετών με εισόδημα νοικοκυριού άνω των $ 80.000 που αγόρασαν μουσική από την Apple μέσω της εφαρμογής iTunes Store για κινητά», είπαν οι ενάγοντες. «Ένας τέτοιος κατάλογος είναι διαθέσιμος για πώληση για περίπου 136 δολάρια ανά χίλιους πελάτες που αναφέρονται».

Οι ενάγοντες επιδιώκουν $250 για κάθε πελάτη των iTunes από το Ρόουντ Άιλαντ, του οποίου οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν και 5.000 δολάρια για καθένα από το Μίτσιγκαν, σύμφωνα με τους αντίστοιχους νόμους περί ιδιωτικότητας των ΗΠΑ.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news