facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Προβάδισμα 7 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνεται στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 31%, έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. 
Και σ' αυτή τη δημοσκόπηση το Κίνημα Αλλαγής καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με ποσοστό 7% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5% και το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει συσπείρωση της τάξης του 60%, έναντι 84% της Νέας Δημοκρατίας.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Pulse ακόμα και η ψήφος των αναποφάσιστων δεν αρκεί ώστε να ανατρέψει ολικά το πλεονέκτημα της ΝΔ, όμως δύναται να μειώσει αισθητά την διαφορά. Παράλληλα όμως, δεν μπορεί να αποκλειστεί και μεγάλη νίκη της Πειραιώς με διψήφιο προβάδισμα.

Στο καλύτερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να αποσπάσει το 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για την Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%, που σημαίνει πως το χάσμα περιορίζεται στις 2,6 μονάδες.

Στο άλλο άκρο, το χείριστο σενάριο για την Κουμουνδούρου τον φέρνει στο 24,2% το βράδυ της ευρω-κάλπης ενώ το βέλτιστο σενάριο για την ΝΔ την φέρνει στο 37,3%. Σε αυτόν τον συνδυασμό η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά τις 13 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρατήσει με διαφορά 3,84 μονάδων, που είναι η δεύτερη μικρότερη από το 1989.

Οι αντίστοιχοι υπολογισμοί για τα υπόλοιπα κόμματα καταδεικνύουν πως εκτυλίσσεται αμφίρροπη μάχη για την τρίτη θέση ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ, την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, καθώς ο αριθμός των αναποφάσιστων που θα προσελκύσουν μπορεί κάλλιστα να κρίνει την τελικά κατάταξη.

Στα πιο μικρά κόμματα, το υψηλότερο δυνητικό ποσοστό καταγράφεται για την Ελληνική Λύση, με 3,1%. Αγώνα στην ζώνη μεταξύ 0,8 και 2,9% δίνουν Το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 21 και 22 Μαΐου σε πανελλαδικό δείγμα 1.208 ενηλίκων. Το περιθώριο λάθους είναι 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Δείτε τη δημοσκόπηση της Pulse:  


pulse_dimoskopisi
pulse_dimoskopisi2
pulse_dimoskopisi3
pulse_dimoskopisi4
pulse_dimoskopisi5
pulse_dimoskopisi6
pulse_dimoskopisi7
pulse_dimoskopisi8
pulse_dimoskopisi9
pulse_dimoskopisi10




Δημοσκόπηση Interview: 8,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές 


Προβάδισμα 8,6 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Interview για τη Βεργίνα Τηλεόραση. 

Σύμφωνα με την έρευνα: 

Από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση βρίσκονται η Έλενα Κουντουρά με ποσοστό 33.9%, και ο Κώστας Αρβανίτης

· Στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει το υψηλότερο ποσοστό προτίμησης με 42.4% 

Αναλυτικά τα ποσοστά των πρώτων κομμάτων για τις ευρωεκλογές , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Interview ΣΥΡΙΖΑ 26.7% ΝΔ 35.3% Χ.Α 5.5% ΚΙΝΑΛ 7.0% ΚΚΕ 5.3% ΠΟΤΑΜΙ 1,2% ΑΝΕΛ 1,2% ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,7% ΛΑΕ 1,2% ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,5% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 2.9% ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,0% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,0% ΛΑΟΣ/ΠΑΤΡΙΕ 1,4%. 

Metrisis Poll: 7,8 μονάδες μπροστά η ΝΔ 

Τρίτη δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisis Poll που δημοσιεύεται αύριο στα Παραπολιτικά, καταγράφει προβάδισμα 7,8 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news