facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Εκταμιεύτηκαν 644,4 εκατ. ευρώ για Ελλάδα από τον ESM

Την εκταμίευση ποσού ύψους 644,42 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα ανακοίνωσε ο ESM.

Οπως ανέφερε ο ESM, ενεργώντας ως εκπρόσωπος των χωρών μελών της ευρωζώνης, μεταβίβασε τα κεφάλαια, τα οποία αποτελούν την πρώτη δόση των εσόδων από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων (SMP/ANFA).



Υπενθυμίζεται ότι χθες, τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους έλαβαν την έγκριση του Συμβουλίου των Διευθυντών του EFSF. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε να επιστραφούν στην Ελλάδα 103 εκατ. ευρώ που πλήρωσε η χώρα την περίοδο 1 Ιανουαρίου - 17 Ιουνίου 2018, για την «επιτάχυνση» του επιτοκίου δανείων που έλαβε.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι για την περίοδο μεταξύ 17 Ιουνίου 2018 και 17 Ιουνίου 2019 θα μειωθεί στο 0% το 2% της επιτάχυνσης του περιθωρίου, το οποίο θα έπρεπε να επιβληθεί κανονικά για συγκεκριμένα δάνεια του EFSF. Αυτό θα προσφέρει στην χώρα εξοικονόμηση 226 εκατομμυρίων ευρώ. Το συνολικό όφελος από τις δύο κινήσεις φτάνει τα 329 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο ESM, λειτουργώντας ως ατζέντης για τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, θα κάνει τη μεταφορά του ποσού από τα κέρδη των ομολόγων SMP/ANFA, τα οποία αντιστοιχούν σε 644,42 εκατ. ευρώ. Η απόφαση ακολουθεί το σχετικό πράσινο φως από το EwG στις 26 Απριλίου.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news