facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Ανδρέας Λοβέρδος: Στις 30 Μαΐου προθεσμία για τις εξηγήσεις του για τη Novartis

Μετά τις Ευρωεκλογές θα παραδώσει τις έγγραφες εξηγήσεις του για την υπόθεση της Novartis, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός Υγείας, δια του συνηγόρου του, ζήτησε και πήρε σήμερα προθεσμία για τις 30 Μαϊου ώστε να προετοιμάσει την αντίκρουσή του σε όσα η εισαγγελική έρευνα του προσάπτει, ως ένδειξη δωροδοκίας του από τη φαρμακοβιομηχανία.

Ο κ. Λοβέρδος επέλεξε να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς. Ο δικηγόρος του ήταν εκείνος που ζήτησε την προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για περαιτέρω στοιχεία της δικογραφίας που δεν είχαν αποσταλεί στη Βουλή.

Μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας τη Μεγάλη Εβδομάδα (την οποία και ο ίδιος υπερψήφισε), ο κ. Λοβέρδος γίνεται ο πρώτος (και μοναδικός μέχρι σήμερα) πρώην υπουργός που καλείται σε παροχή εξηγήσεων για το αποκαλούμενο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες της Novartis.

Παρά το γεγονός ότι από την 11μηνη εισαγγελική έρευνα δεν βρέθηκε χρήμα που να συνδέει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ με τα «μαύρα» ταμεία της Novartis, οι εισαγγελείς κατέληξαν σε ενδείξεις τέλεσης παθητικής δωροδοκίας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που αρνείται κάθε παράνομη συνδιαλλαγή με τη Novartis και αποδίδει σε σκευωρία την εμπλοκή του, ελέγχθηκε για την περίοδο Απρίλιος 2011-Μάιος 2012.

Οι εισαγγελείς εκτίμησαν ως ενδείξεις για τη δωροδοκία του:

Α) Τις υπερτιμολογήσεις επί υπουργίας του 4 ακριβών φαρμάκων, με πολύ γρήγορες αποφάσεις και χωρίς να ληφθεί υπόψη η χαμηλότερη τιμή τριών ευρωπαϊκών χωρών.

Β) Χειρόγραφες σημειώσεις και βίντεο από εσωτερικές ενημερώσεις της Νοβάρτις.

Γ) Μαρτυρικές καταθέσεις μεταξύ των οποίων, των υπευθύνων τριών μεγάλων ραδιοφωνικών σταθμών. Οι τελευταίοι δεν αναγνώρισαν τα τιμολόγια που είχαν κοπεί από διαφημιστική εταιρεία για διαφημίσεις προς τους συγκεκριμένους σταθμούς. Ερευνάται αν η συγκεκριμένη εταιρεία λειτούργησε ως «όχημα» για να ξεπλυθεί μαύρο χρήμα μέσω εικονικών τιμολογίων.

Ήδη οι υπεύθυνοι της εταιρείας αλλά και μέλη Επιτροπών που τιμολόγησαν τα επίμαχα φάρμακα (στο σύνολο 5 από τα τουλάχιστον 20 μη πολιτικά πρόσωπα που θα κληθούν ως ύποπτα), έχουν πάρει προθεσμία για να προετοιμάσουν τις ανωμοτί εξηγήσεις τους.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news