facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ανατροπή στα προσωρινά αποτελέσματα: Εκτός Ευρωβουλής το ΜέΡΑ25

Εκτός Ευρωβουλής φαίνεται πως μένει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, με την Ν.Δ. να κερδίζει μία ακόμη έδρα.

Όπως προκύπτει από τα επικαιροποιημένα αποτελέσματα των ευρωκλογών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών, με ενσωματωμένο το 95,83% των εκλογικών τμημάτων, το ΜέΡΑ25 δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει έδρα στην Ευρωβουλή, ενώ από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. εκλέγονται οκτώ ευρωβουλευτές.

Αν η κατάταξη στη σταυροδοσία παραμένει ως έχει αυτήν τη στιγμή, την έδρα θα λάβει ο Γιώργος Αμυράς από τη Ν.Δ. και η Σοφία Σακοράφα, πρώτη σε σταυρούς από το κόμμα του πρώην ΥΠΟΙΚ δεν θα πάρει «εισιτήριο» για την Ευρωβουλή. Πάντως, τη συγκεκριμένη έδρα διεκδικεί και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που, με καταμετρημένο το 58,92% των σταυρών, υπολείπεται κατά μόλις 159 σταυρών του Γ. Αμυρά (109.555).

Αναλυτικά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα διαμορφώνονται ως εξής: Ν.Δ. 33,12%, ΣΥΡΙΖΑ 23,80%, Κίνημα Αλλαγής 7,70%, ΚΚΕ 5,36%, Χρυσή Αυγή 4,86%, Ελληνική Λύση 4,16%. Το ποσοστό του ΜέΡΑ25 διαμορφώνεται στο 2,99%, ενώ μέχρι πρότινος ανερχόταν στο 3,01% ακριβώς πάνω από το απαιτούμενο όριο για την εκλογή ευρωβουλευτή.

Η κατανομή των εδρών έχει ως εξής: Ν.Δ. 8 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 6 έδρες, Κίνημα Αλλαγής 2 έδρες, ΚΚΕ 2 Έδρες, Χρυσή Αυγή 2 έδρες, Ελληνική Λύση μία έδρα.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news