facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Ζήτησα μόνο δικηγορική αμοιβή 200.000 ευρώ

Με την κατάθεση του γνωστού ποινικολόγου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ο Αλ. Λυκουρέζος υποστήριξε ότι γινόταν μία προσπάθεια το χρονικό διάστημα πριν τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου ενόψει της έναρξης της δίκης για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου, να υπάρξει μία διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις ανάμεσα στον δικηγόρο (σ.σ. Γιώργο Αντωνόπουλο) και τον Αριστείδη Φλώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος παραδέχθηκε ότι ζήτησε 200.000 ευρώ από τον Αρ. Φλώρο μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ως «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλώρου – Αντωνόπουλου».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος κατηγορείτο τότε (και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό) ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, η οποία σημειώθηκε το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

«Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017, ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Λυκουρέζος.

«Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν» ανέφερε για τον εντολέα του, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Ο γνωστός ποινικολόγος διέψευσε ότι ζητήθηκαν άλλα ποσά, πολύ υψηλότερα και αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων. «Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».

Η κατάθεση συνεχίζεται.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news