facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την ένταξη αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών στις 120 δόσεις

Την αύξηση του ορίου των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών από 4.000 ευρώ στις 6.000 ευρώ για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου σε ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό News 24/7.

Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εργασίας αναγνωρίζει ότι με τον αρχικό σχεδιασμό του νόμου δεν θα εντάσσονταν αρκετοί «εγκλωβισμένοι» αγρότες στη ρύθμιση με αποτέλεσμα να μην μπορούν και πάλι να συνταξιοδοτηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στη ρύθμιση θα ενταχθούν οι οφειλές των αγροτών έως 31.12.2018, για τους οποίους όμως δεν μπορεί να γίνει επανυπολογισμός των δόσεων καθώς οι εισφορές που κατέβαλαν ήταν μικρότερες από αυτές που προβλέπονται από τον κατώτατο μισθό. Η έκπτωση στα πρόσθετα τέλη, τόκους και προσαυξήσεις για τους αγρότες θα είναι 100% και η μηνιαία δόση δεν μπορεί να υπολείπεται των 30 ευρώ.

Δεν υπάρχει όμως ίδια μέριμνα για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους τα όρια των οφειλών παραμένουν τα ίδια. Στα 20.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 15.000 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους. Κι αυτό γιατί μπορεί να επανυπολογιστεί η οφειλή τους έως 31.12.2016 με βάση την ελάχιστη εισφορά που προβλέπεται για τον κατώτατο μισθό που ίσχυε στις 31.12.2018, δηλαδή τα 586,08 ευρώ. Η έκπτωση στα πρόσθετα, τόκους, προσαυξήσεις θα είναι 85% και η ελάχιστη δόση δεν μπορεί να υπολείπεται των 50 ευρώ. Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και οι οφειλές για τα έτη 2017 και 2018 χωρίς επανυπολογισμό.

Για άλλη μια φορά η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παραδέχθηκε ότι το μέρος της ανταποδοτικής σύνταξης θα είναι μικρότερο για όσους μπουν στη ρύθμιση οφειλών και επιλέξουν τον επανυπολογισμό της οφειλής τους με βάση τα κατώτατα όρια.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news