facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Τελευταίες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα ΝΔ από 1,2 έως 7,2% (αναλυτικά)

Προβάδισμα της ΝΔ από 1,2 έως 7,2% δίνουν οι έξι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Την μεγαλύτερη διαφορά (7,2%) δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάσθηκε την Τετάρτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ακολουθούν δύο ακόμη έρευνες που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ επτά ποσοστιαίες μονάδες: Πρόκειται για τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου της έρευνας της Pulse στο ερώτημα «την Κυριακή, στις ευρωεκλογές, τι θα ψηφίσετε;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% των ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 7%.

Την ίδια διαφορά (7%) δίνει σημερινή δημοσκόπηση της MARC για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22,4%. Η διαφορά έχει μειωθεί σε σχέση με τη προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας (15/5/2019) στην οποία ήταν 7,6%.

Με 6,5% προηγείται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ στη δημοσκόπηση της MRB που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, δύο ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες.

Εντυπωσιακή µείωση της απόστασης ανάµεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ τρεις ηµέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών δίνει δηµοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για λογαριασµό του «Εθνους», προσδιορίζοντας τη διαφορά στο 3,4%. Το κλείσιµο της «ψαλίδας» αφήνει το παιχνίδι ανοιχτό και παραπέµπει σε µια αµφίρροπη αναµέτρηση. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% και η Νέα ∆ηµοκρατία 27,8%, µε το ΚΙΝΑΛ να µένει στην τέταρτη θέση µε 6,3%, καθώς στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή (6,9%) και στην πέµπτη το ΚΚΕ µε 5,3%.

Τέλος, Ακόμα μεγαλύτερο κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μόλις δύο ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, δίνει δημοσκόπηση της Vox Pop Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας neaselida.gr. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται μόλις 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ είναι στο 33,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 32%.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news