facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους ασθενείς: Σε επ’αόριστον απεργία τα διαγνωστικά 10 Ιουνίου

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, με το Συντονιστικό όργανο των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες, μετά τις δυσμενείς εξελίξεις, για τον κλάδο.
Αποφασίσθηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων όλων των ιδιωτικών Ενώσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επ΄ αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους που θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα συνεχιστεί έως να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρευρέθη και ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Φ.Πατσουράκος, εκφράστηκε ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή της προηγούμενης κινητοποίησης που ξεπέρασε το 90%.
Ξεκαθαρίστηκε ότι ο ΙΣΑ συστρατεύεται στο κοινό μέτωπο και θα δώσει μάχη για να αποφευχθεί το τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξαιτίας του clawback και του rebate που τις οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή.
Επίσης αποφασίσθηκε να δρομολογηθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για να ενημερωθούν για τα κρίσιμα ζητήματα που απειλούν τη βιωσιμότητα του κλάδου προκειμένου να τοποθετηθούν σε αυτά.
Βασικά αιτήματα είναι:
  • Κατάργηση του καταστροφικού clawback και rebate που δημεύει το 70% των εσόδων με αποτέλεσμα τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και  κλινικοεργαστηριακοί ιατροί να οδηγούνται στο λουκέτο.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του 2018 του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μηδενιστεί το clawback
  • Πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία
  • Στήριξη της Δημόσιας Υγείας.
iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news