facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Φωτογραφίες: Η Turkish Airlines μετακομίζει μέσα σε 45 ώρες στο νέο αεροδρόμιο της Πόλης

«Αυτό δεν είναι μόνο ένα αεροδρόμιο. Είναι ένα μνημείο νίκης»». Αυτό γράφουν οι αφίσεις που διαφημίζουν κολοσσιαίο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Πράγμα, όμως, που πρέπει να αποδειχθεί στην πορεία. Χθες, ξεκίνησε μία τεράστια επιχείρηση για τη μεταφορά του αεροδρομίου «Ατατούρκ» στο νέο αεροδρόμιο, κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 45 ώρες. 

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 3.00 τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 6ης Απριλίου σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών Τσαχίτ Τουρχάν. 

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Τουρχάν ανέφερεε ότι μέσα σε εκείνο το διάστημα βασικοί δρόμοι της Κωνσταντινούπολης θα είναι κλειστοί ενώ ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο Ατατούρκ θα μετατραπεί σε χώρο έκθεσης. 

Πρόσθεσε δε, ότι τα επόμενα 20 χρόνια η Τουρκία θα είναι μια από τις δέκα μεγαλύτερες χώρες στον τομέα των αερομεταφορών.
000_1FF0RN
Όπως είπε μέσα σε μερικά χρόνια το Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης θα είναι το αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί τους περισσότερους επιβάτες και φορτίο στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα θα μπορούν να βρίσκονται στο αεροδρόμιο 114 αεροσκάφη ενώ όταν ολοκληρωθεί θα είναι ανάμεσα στα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου. Ανέφερε ακόμη ότι θα ανοίξουν 225 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. 

Η επιχείρηση μεταφοράς είναι πρωτοφανής καθώς η Turkish Airlines θα έχει στη διάθεσή της 45 ώρες για να ολοκληρώσει ένα από τα πιο σύνθετα έργα υλικοτεχνικής υποστήριξης στην ιστορία, μεταφέροντας ολόκληρη τη λειτουργία της στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ. 

Συνολικά 10.000 τεμάχια εξοπλισμού, από τα αεροπλάνα μέχρι τα τεράστια αεροσκάφη που ρυμουλκούν σε ευαίσθητους αισθητήρες ασφαλείας, θα μετακινηθούν από το Ατατούρκ στη θέση τους στο νέο αεροδρομίου, 30χλμ βόρεια της Μαύρης Θάλασσας . 

Το αεροδρόμιο είναι ήδη εντυπωσιακό και όταν ολοκληρωθεί το 2027, ο νέος αερολιμένας της Κωνσταντινούπολης θα έχει έξι διάδρομους και τέσσερις τερματικούς σταθμούς που θα μπορούν να φιλοξενήσουν 200 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. 

Με κόστος 6 δισεκατομμυρίων λιρών, θα είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο. Αλλά το τεράστιο κόστος και οι αμφιβολίες για την επιτυχία της επένδυσης, έχουν προκαλέσει δυσφορία σε μεγάλη μερίδα των πολιτών που παρατηρούν πως η Τουρκία είναι ήδη στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης. 

Η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας ματαιωθεί τρεις φορές, αλλά οι αρχές επιμένουν ότι το κύριο κτίριο του τερματικού σταθμού και οι δύο διάδρομοι θα είναι πλήρως λειτουργικοί μέχρι την Κυριακή. 

«Βιαστική και επικίνδυνη προσπάθεια» λένε οι επικριτές του Ερντογάν

Οι επικριτές λένε ότι είναι μια βιαστική και επικίνδυνη προσπάθεια να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα ο Ερντογάν και να μην εκτεθεί για ακόμη μια φορά για το φαραωνικών διαστάσεων έργο με τη σφραγίδα του. Αρχικά, κάθε αεροπορική εταιρεία στο Ατατούρκ θα έπρεπε να μετακομίσει αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά οι αρχές τελικά αποφάσισαν να περιορίσουν την επιχείρηση στις τουρκικές αερογραμμές, τον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας.

000_1FF0R4
Το χρονοδιάγραμμα των άλλων αεροπορικών εταιρειών για μετακίνηση είναι άγνωστο, όπως και η ημερομηνία κλεισίματος του παλαιού αεροδρομίου, που βρίσκεται σε ένα ακίνητο που προορίζεται να γίνει πάρκο αναψυχής και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. 

Η μετάβαση είναι μόνο η πρώτη από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νέο αεροδρόμιο. Υπάρχει ήδη μια σειρά δρομολογίων που θα γίνουν, αλλά αρκετές πτήσεις έχουν ανασταλεί ή ακυρωθεί. Σύμφωνα με αναφορές, τα υπόστεγα των υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης και τροφοδοσίας δεν έχουν ολοκληρωθεί. Το αεροδρόμιο έχει χτιστεί σε ύψος 60 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αντί των συνιστώμενων 105 μέτρων. 

«Φοβάμαι ότι πρόκειται να είναι χάος», δήλωσε ένας πρώην πιλότος της Turkish Airlines για την κίνηση. Τουλάχιστον 27 θάνατοι κατά τη διάρκεια της κατασκευής, έχουν αναφερθεί από το 2015. Οι εργασίες σταμάτησαν εν συντομία σε κάποιο σημείο λόγω διαμαρτυριών για μη καταβληθέντες μισθούς. «Η πίεση να ανοίξει εγκαίρως επιτάχυνε το έργο και προκάλεσε την καθυστέρηση των μέτρων ελέγχου και ασφάλειας», δήλωσε ο Οζγκιούρ Καραμπουλούτ, επικεφαλής μιας εργατικής ένωσης που δραστηριοποιείται στην περιοχή. 

000_1FF0S2
000_1FF0SB
000_1FF0S6
000_1FF0S7
000_1FF0SD
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news