facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Οργή λαού στο Βερολίνο – Στους δρόμους για τις εξωφρενικές τιμές στα ενοίκια [pics]

Στους δρόμους βγήκαν χιλιάδες άνθρωποι στο Βερολίνο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τρέλα των ενοικίων, οι τιμές των οποίων έχουν ανέβει στα ύψη.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που έχουν ενώσει τις φωνές τους στο Βερολίνο για την κερδοσκοπία στον τομέα των ενοικίων. Ανάλογες διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν επίσης στο Μόναχο, στην Κολωνία, στη Φρανκφούρτη, στο Γκέτινγκεν, στο Φράιμπουργκ, στο Μάνχαϊμ.
Στο Βερολίνο οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν στην εμβληματική Αλεξάντερπλατς, απ΄όπου θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη συνοικία Κρόισμπεργκ, η οποία βρίσκεται υπό ανάπλαση και όπου τα ενοίκια αυξάνονται εδώ και πολλά χρόνια.
Οι διοργανωτές, μάλιστα, υπολόγιζαν, πριν από την έναρξη της πορείας, ότι τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι θα λάβουν μέρος στη συγκεκριμένη κινητοποίηση αυτή.
«Όχι στην κατεδάφιση κατοικήσιμων κτιρίων», ήταν ένα από τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών. Άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Έκπληξη!Η αγορά δεν διορθώνεται από μόνη της». Ορισμένοι ήταν μεταμφιεσμένοι σε «καρχαρίες των ακινήτων».


Παράλληλα οι διοργανωτές απηύθυναν έκκληση για συλλογή υπογραφώνπροκειμένου να διοργανωθεί ένα τοπικό δημοψήφισμα για την αναγκαστική απαλλοτρίωση από τον δήμο του Βερολίνου εταιριών ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από τρεις χιλιάδες ακίνητα.
Διπλασιάστηκε η τιμή των ενοικίων στο Βερολίνο
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των διαδηλωτών εταιρείες όπως η Deutsche Wohnen και η Vonovia, οι οποίες έχουν αγοράσει χιλιάδες κτίριαεκμεταλλευόμενες τιμές πολύ πιο χαμηλές από πολλές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προτού τα νοικιάσουν με ακριβό ενοίκιο.
Μέσα σε μια δεκαετία τα ενοίκια στο Βερολίνο έχουν διπλασιαστεί. Η αύξηση των τιμών των ενοικίων ενισχύεται από τη δημοφιλία που γνωρίζουν οι μεγάλες πόλεις, όπου Γερμανοί και Ευρωπαίοι εγκαθίστανται κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, αυξάνοντας τη ζήτηση για κατοικίες χωρίς ωστόσο να αυξάνεται αντίστοιχα και η προσφορά.
Ως λύση, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προτείνεται η αγορά κτιρίων από την πόλη η οποία κυβερνάται από έναν συνασπισμό της αριστεράς με την άκρα αριστερά και τους Πράσινους ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη άνοδος των ενοικίων.
Η συγκεκριμένη λύση αναφέρεται εδώ και μερικούς μήνες, αν και τα οικονομικά του Βερολίνου είναι σε οικτρή κατάσταση και η τιμή του τετραγωνικού στην πόλη έχει εκτοξευθεί.
newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news