facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Εμμένει η κυβέρνηση για Novartis: Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους

Επιμένει η κυβέρνηση στα περί «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως ελληνικού κράτους», αναφορικά με την υπόθεση της Novartis,επιτιθέμενη, παράλληλα, σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τα περί «σκευωρίας», αν και δεν βρέθηκαν λεφτά σε λογαριασμούς, ούτε υπόγειες διαδρομές «μαύρου» πολιτικού χρήματος. Μιλώντας για «αντιπερισπασμό» στις «πραγματικές υποθέσεις» από συγκεκριμένα «δημοσιογραφικά, πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς σε μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους - σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις τον Μανώλη Πατσίτη και τη Γ. Γ Διαφθοράς- κάνοντας λόγο για πληρωμένη δημοσιογραφία. 

«Όσο τα λαγωνικά της πληρωμένης δημοσιογραφίας συνεχίζουν να παράγουν κατασκευασμένες ειδήσεις τόσο εμείς θα πεισμώνουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο σχέδιο υπονόμευσης, ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε ότι «δεν θα κάνω θεωρίες συνωμοσίας, πολιτικές αξιολογήσεις θα κάνω». 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, όταν βγήκε η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως και τα δάνεια των κομμάτων, χαρακτηρίστηκαν ειδήσεις κατασκευασμένες για να δημιουργήσουν πολιτικό αντιπερισπασμό για θέματα που έχουν συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία. «Αδέξιες προσπάθειες, αν θέλουν κάποιοι να πετύχουν πολιτικές εξελίξεις», σχολίασε.

Πλήρης κάλυψη στην κυρία Ξεπαπαδέα 

Την ίδια ώρα, ο κ. Τζανακόπουλος κάλυψε πλήρως την ΓΓ διαφθοράς Νατάσα Ξεπαπαδέαπου έχει παραδεχθεί ότι αν και σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν παράλληλα δικηγόρος εταιρείας που είχε αντιδικία με το Δημόσιο. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για δήθεν εμπλοκή της ΓΓ Διαφθοράς λέγοντας πως δεν υφίσταται καμία υπόθεση, ενώ από την ίδια Αρχή έχει γίνει σαφές πως πρόκειται για διαστρέβλωση μίας υπόθεσης. Κάλυψε την κ. Ξεπαπαδέα λέγοντας πως υπήρχε δικηγόρος μίας εταιρείας που την εκπροσώπησε σε μία δίκη, για μία οφειλή. «Δεν μπορώ να κατανοήσω τι ακριβώς μεμπτό υπάρχει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι για να δέχεται τέτοια επίθεση κάτι καλό κάνει στη θέση αυτή και θα συνεχίσει να βρίσκεται. 



«Δεν γνωρίζω τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου» 

Σε ερώτηση για τη σχέση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που σχετίζεται με την υπόθεση Πετσίτη, απάντησε «δεν γνωρίζω τη σχέση του κ. Παππα με τον κ. Αρτεμίου». 

Σχετικά με τις εθνικές εκλογές, με αφορμή τα δημοσιεύματα πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμαστεί με εξοπλισμό κλπ για το Μάιο, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο προετοιμασία για τις κάλπες του 2019 και χαρακτήρισε «πολιτικό δημογραφικά αφηγήματα» τα περί προετοιμασίας για Μάιο, επαναλαμβάνοντας την δήλωση του πρωθυπουργού για εκλογές το φθινόπωρο. 

«Η υπόθεση Novartis είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως ελληνικού κράτους» 

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis, ερωτηθείς αν ισχύουν οι κυβερνητικές δηλώσεις προ μηνών για μέγα σκάνδαλο, απάντηση «βεβαίως ισχύει, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Αν και δεν βρήκαν χρήματα σε λογαριασμούς, το επιχείρημα που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι για τη ζημία του δημοσίου, που όπως ισχυρίζεται, φτάνει τα 23 δισ. ευρώ γιατί είχε να κάνει με τιμολογήσεις φαρμάκων. 

Αναφορικά με το γεγονός ότι η υπόθεση για κάποια πρόσωπα η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει, καθώς είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. «Δεν μπορώ, όπως είπε, να σχολιάσω λεπτομέρειες της υπόθεσης. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει για τα περί σκευωρίας και προσβάλει την υπόληψη της Δικαιοσύνης, με άθλιες εξωθεσμικές παρεμβάσεις», πρόσθεσε. 

Εδώ υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι όποιος από την ελληνική κυβέρνηση τολμήσει να υπερασπιστεί ένα νόμο ότι είναι συνταγματικός κλπ τότε έχουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά όταν στελέχη της ΝΔ μηνύουν και καταγγέλλουν την ελληνική δικαιοσύνη, τότε δεν είναι θεσμική εκτροπή. Εμείς δεν θα ανεχτούμε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, ο λαός έχει κρίση και καταλαβαίνει. Η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει την αίσθηση ότι πρόκειται για μία στημένη υπόθεση, αυτό εκθέτει την ίδια τη ΝΔ. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα συνεχίσει και δεν θα φοβηθούν και θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της υπόθεση. 

«Κλείνει ο κύκλος της καταστροφολογίας για την οικονομία»

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε και την οικονομία, λέγοντας ότι «κλείνει οριστικά ο κύκλος της αέναης καταστροφολογίας. Είναι πλέον σαφές. Όσοι επένδυσαν πολιτικά σε αυτή την κατεύθυνση, σήμερα κατανοούν ότι επέλεξαν το δρόμο του αυτοεξευτελισμού. Τα ελληνικά ομόλογα καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ χαμηλών αποδόσεων: Το ελληνικό 5ετές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο (2.24%) από τότε που υπάρχει η ελληνική καμπύλη (1997). Το 10ετές, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αγορές χρήματος, διαπραγματεύεται σε χαμηλό 15ετίας (3,45%). Το Eurogroup ενέκρινε την εκταμίευση του 1 δις από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που παρακρατούνται από την ΕΚΤ. Το πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας οριστικοποιήθηκε, με τρόπο που καλύπτει τη μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών, εντός του πλαισίου που θέτουν οι εποπτικοί μηχανισμοί του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος». 

Όπως είπε, «σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και σταθερής ανάκαμψης της οικονομίας, σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα με ορίζοντα τις παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του ιδιωτικού χρέους αλλά και τη διαρκή ενίσχυση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της προστασίας των αδυνάμων. Χθες υπήρξε εξέλιξη στην υπόθεση της Novartis. Υπόθεση που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις που είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας τους ότι αποτελούν τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας και των θεσμών. Οι ίδιοι που από τη μια μεριά υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών και επαναλαμβάνουν διαρκώς των σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική δικαιοσύνη. Είναι οι ίδιοι που από την άλλη μεριά δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να εξυβρίσουν τη Δικαιοσύνη, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες. Είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι. Καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται»

«Τα αριστοκρατικά τους κεκτημένα ανήκουν στο παρελθόν»

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στη λειτουργία της δικαιοσύνης και κατηγόρησε τους εκπροσώπους της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ ότι μεταμορφώνονται σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται. 

«Οι πολιτικές ευθύνες που τους έχει αποδώσει ο ελληνικός λαός για τη χρεοκοπία της χώρας δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. H Ελλάδα αποτελεί κράτος δικαίου με νόμους και κανόνες που δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Με δικαστικούς λειτουργούς που δε λειτουργούν κατά παραγγελία κανενός. Είναι όμως ίδιον των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ που παριστάνουν τους ευγενείς αστούς και τους πολιτισμένους να μεταμορφώνονται ακαριαία σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται. Πρέπει να καταλάβουν -και θα το καταλάβουν- ότι σε μια δημοκρατία και σε ένα κράτος δικαίου τίποτα δεν τους διαφοροποιεί από τους άλλους πολίτες. Ότι τα αριστοκρατικά τους κεκτημένα ανήκουν στο παρελθόν. Οι αντιδράσεις τους εξάλλου είναι ακριβώς που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα», επισήμανε.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news