facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

DW: Χρηματίστηκαν βουλευτές στα Σκόπια από το ελληνικό ΥΠΕΞ;

Η κόντρα Κοτζιά-Καμμένου για ενδεχόμενο χρηματισμό βουλευτών στα Σκόπια με στόχο το “ναι“ στη Συμφωνία των Πρεσπών και η έναρξη του προεκλογικού αγώνα του Μ. Βέμπερ (ΕΛΚ) από την Αθήνα είναι τα θέματα της επισκόπησης.

Στην διαμάχη  μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Νίκος Κοτζιάς χρημάτισε βουλευτές στα Σκόπια με χρήματα του Τζωρτζ Σόρος για να πουν το "ναι" στην Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε εκτενή ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «Εξωτερική πολιτική και μυστικά κονδύλια». Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης γράφει ότι σε επικοινωνία με τον πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο Νίκος Κοτζιάς δηλώνει ότι: "Αρχικά ο Π. Καμμένος ισχυρίζονταν ότι έλαβα 50 εκ. για τον χρηματισμό βουλευτών στα Σκόπια. [..] Στη συνέχεια όμως ανασκεύασε λέγοντας ότι εγώ έδωσα στον Σόρος τα χρήματα για να τα διοχετεύσει στους βουλευτές". Η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου θα φθάσει στα δικαστήρια, μιας και ο πρώην υπ. Εξωτερικών προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του πρώην συναδέλφου του: "Προσπάθησε να με εκβιάσει με στόχο να αποσύρω τη Συμφωνία των Πρεσπών", δηλώνει. Από την πλευρά του ο πρώην υπ. Άμυνας υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να αποδείξει στο δικαστήριο ότι λέει την αλήθεια και προσθέτει ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε χρήματα σε μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια για να καλλιεργήσουν κλίμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
H ελληνική κοινή γνώμη στράφηκε στα μυστικά κονδύλια
Θα αποδειχθούν ψευδή όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος για χρηματισμό βουλευτών στην Β. Μακεδονία; διερωτάται η FAZ.
Θα αποδειχθούν ψευδή όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος για χρηματισμό βουλευτών στην Β. Μακεδονία; διερωτάται η FAZ.
Η FAZ παρατηρεί ότι μια παρενέργεια της διαμάχης Κοτζιά και Καμμένου είναι, ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης στράφηκε στα μυστικά κονδύλια που έχουν στη διάθεσή τους, εκτός από τα υπουργεία Αμύνης και Εξωτερικών, τα υπουργεία Μακεδονίας – Θράκης και Προστασίας του Πολίτη. Σε σχεδόν κάθε χώρα όμως προβλέπονται μυστικά κονδύλια με ειδικό σκοπό, όπως συμβαίνει και με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, πηγές στην Αθήνα ισχυρίζονται, ότι χρήματα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών διοχετεύθηκαν στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας "Nezavisen" ("Ανεξάρτητη") που τάσσονταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ιδιοκτήτες του μέσου ενημέρωσης είναι ο δημοσιογράφος Σπυρίδων Σιδέρης και ο τοπικός διευθυντής Νίκος Φραγκόπουλος. Ο τελευταίος δηλώνει ότι άκουσε για τα μυστικά κονδύλια, ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν έχει "καμία πληροφορία για διοχέτευση χρημάτων από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην "Nezavisen". Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς αποκαλεί τον Σπυρίδωνα Σιδέρη καλό δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά τα Βαλκάνια. Αρνείται ωστόσο ότι χρήματα του υπουργείου Εξωτερικών διατέθηκαν στην Β. Μακεδονία. Θα αποδειχθούν εν τέλει ψευδή όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος για χρηματισμό βουλευτών στην Β. Μακεδονία με αντάλλαγμα ένα "ναι" στην επίλυση του ονοματολογικού; Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του, μιας και, όπως υπογραμμίζει, ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αποδείξει όσα υποστηρίζει και δεν θα το καταφέρει διότι τίποτα από όσα λέει δεν ευσταθεί».
Από την Αθήνα ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα ο Μ. Βέμπερ
Τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητά από την Αθήνα ο Μ. Βέμπερ.
Τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζητά από την Αθήνα ο Μ. Βέμπερ.
Την Αθήνα επέλεξε ο κορυφαίος υποψήφιος του συντηρητικού ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για να παρουσιάσει τις κύριες θέσεις του προεκλογικού του προγράμματος ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου. Η εφημερίδα taz σημειώνει ότι «ακόμα η κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει. Ίσως όμως και για αυτό το λόγο ο χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός επέλεξε την ελληνική πρωτεύουσα για να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα στέλνοντας το μήνυμα "είμαστε φίλοι και καταβάλλουμε κοινή προσπάθεια υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Στις προτεραιότητες του βαυαρού πολιτικού, ο οποίος φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν, βρίσκεται η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Για το λόγο αυτό τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της Frontex σε μια συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή με πανευρωπαϊκή δράση. Σαφής είναι θέση του Μάνφρεντ Βέμπερ και έναντι της Τουρκίας, μιας και ζητά τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».
dw

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news