facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Μοσκοβισί: Τελωνειακός έλεγχος στα προϊόντα από τη Βρετανία μετά το Brexit

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα πως ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία αυξάνεται καθώς εξηγούσε τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για τα τελωνεία.

«Ο τελωνειακός κώδικας της ΕΕ θα εφαρμόζεται σε όλα τα αγαθά που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο», μετά το Brexit δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε την πλήρη εφαρμογή του τελωνειακού κώδικα της ΕΕ αμέσως μόλις φύγει το Ηνωμένο Βασίλειο”, τόνισε ο Μοσχοβισί λέγοντας οτι “αν συμβεί το σενάριο της μη συμφωνίας για το Brexit, θα πρέπει να εγκαθιδρυθούν νέοι τελωνειακοί έλεγχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ελέγχουμε συστηματικά κάθε… φορτηγό… Θα ελέγχουμε αγαθά στη βάση της ανάλυσης κινδύνου”.

Ο Πιερ Μοσκοβισί είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως οι εταιρείες που συναλλάσσονται με το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι έτοιμες για επιπλέον έξοδα και γραφειοκρατία που θα συνδέονται με την αύξηση των ελέγχων στα τελωνεία μετά το Brexit, ενώ οι ταξιδιώτες και οι αποσκευές τους θα υπόκεινται, επίσης, σε περισσότερους ελέγχους απ΄ό,τι σήμερα.

Ο Γάλλος Επίτροπος είπε πως ορισμένα μέλη της ΕΕ εκτίμησαν πως οι διατυπώσεις τους για τους εισαγωγικούς/εξαγωγικούς δασμούς θα αυξηθούν έως και 50% στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Είπε πως αναμένονται επίσης «περίπλοκοι υπολογισμοί» αποπληρωμής ΦΠΑ.

«Αυτό θα έχει μεγάλη επίπτωση στη ρευστότητα των επιχειρήσεων», είπε. «Χωρίς συμφωνία εξόδου, η δραστηριότητα χιλιάδων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και Ευρωπαίων ταξιδιωτών θα διαταραχθεί από την επαναφορά τελωνειακών ελέγχων.»

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news