facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Τελεσίγραφο Γιούνκερ: Καμία παράταση του Brexit αν δεν ψηφίσετε τη συμφωνία ως τις 12 Απριλίου

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν θα δώσει άλλη μικρή παράταση στο Βrexit, αν οι Βρετανοί βουλευτές δεν ψηφίσουν έως τις 12 Απριλίου τη συμφωνία για το «διαζύγιο».

Το τελεσίγραφο του προέδρου της Κομισιόν έρχεται μετά την ανακοίνωση της Τερέζα Μέι, το βράδυ της Τρίτης, ότι θα ζητήσει μια δεύτερη παράταση του Brexit- μετά τις 12 Απριλίου- προκειμένου να καταλήξει σε συνεννόηση με τους Εργατικούς, έτσι ώστε να «ξεκλειδώσει» η ψήφιση της συμφωνίας, που έχει καταψηφιστεί έως τώρα τρεις φορές από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουμε είναι η κύρωση της συμφωνίας του Brexit. Η 12η Απριλίου είναι η ύστατη προθεσμία για την έγκρισή της από τη Βουλή των Κοινοτήτων», τόνισε ο Γιούνκερ, μιλώντας στην ευρωβουλή. «Αν αυτό δεν γίνει έως τότε, δεν θα είναι δυνατή περαιτέρω παράταση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν και εξήγησε ότι μετά τη 12η Απριλίου υπάρχει το ρίσκο να τεθεί σε κίνδυνο η σωστή διεξαγωγή των ευρωεκλογών και η λειτουργία της ΕΕ.

Ενα Brexit χωρίς συμφωνία, τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου είναι τώρα ένα πολύ πιθανό σενάριο, παραδέχθηκε ο Γιούνκερ. «Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλω. Αλλά είναι ένα αποτέλεσμα για το οποίο έχω σιγουρευτεί ότι η ΕΕ είναι έτοιμη», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να αναβαθμίζουν το προτεινόμενο σχέδιο για τις νέες σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας μετά το «διαζύγιο».

Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι δεν θα υπάρχει μεταβατική περίοδος για τη Βρετανία αν το Βrexit πραγματοποιηθεί χωρίς συμφωνία. «Η Βρετανία θα επηρεαστεί περισσότερο από ό,τι η ΕΕ», υπογράμμισε. «Θα εργαστώ μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφευχθεί ένα no-deal Brexit», κατέληξε.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news