facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ελεύθεροι όλοι οι Έλληνες συλληφθέντες που κατηγορούνταν για πειρατεία στη Νιγηρία

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, αφέθηκαν οι συλληφθέντες στην υπόθεση της φορτηγίδας «SEA ANGEL 3», το πλήρωμα της οποίας συνελήφθη έπειτα από έφοδο κομάντο του πολεμικού ναυτικού της Νιγηρίας, στα ανοιχτά της χώρας, την Τρίτη 23 Απριλίου 2019, όπως αποκάλυψε το zougla.gr. 
Στο πλοίο όπου επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, τρεις Έλληνες, ένας Αμερικανός και πέντε Νιγηριανοί, βρέθηκε βαρύς στρατιωτικός οπλισμός, μεταξύ των οποίων πολεμικά τυφέκια και σφαίρες, ενώ οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει στη χώρα παράνομα, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατων στρατιωτικών.
Οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, είναι οι Αγγελόπουλος Σπυρίδων (54 ετών), Κάπης Χρήστος (57 ετών) και Πετρόπουλος Στυλιανός (34 ετών), ενώ ο Αμερικανός ονομάζεται Zanski Michael-Anderson και είναι 50 ετών.
Το πλήρωμα ισχυρίστηκε ότι αποτελούσε προσωπικό μιας εταιρείας η οποία παρείχε προστασία κατά των πειρατών σε εμπορικά πλοία, κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν έπεισε αρχικά τις Αρχές της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, τα στελέχη των νιγηριανών αρχών, δεν διαπίστωσαν εγκαίρως παρατηρώντας τα ευρήματα ότι επρόκειτο για τον κλασικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι φρουροί-μισθοφόροι κατά της πειρατείας.  Συγκεκριμένα  παρουσίασαν τα Benelli Μ4 λειόκανα τυφέκια ( κυνηγετικού τύπου) ως πολεμικά τυφέκια, τα οποιία όμως είναι κυνηγετικά, και αυτά που χρησιμοποιούν οι νόμιμοι φρουροί.

Αυτή η λεπτομέρεια για τον τύπο των όπλων ήταν και το βασικό στοιχείο της κατηγορίας.
Τελικώς έπειτα από παρέμβαση του Αμερικάνου πρέσβη στη χώρα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
 zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news