facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Απριλίου 2019

Ισπανικές εκλογές: Νίκη χωρίς πλειοψηφία οι Σοσιαλιστές - Συντριπτική ήττα το Λαϊκό Κόμμα

Καθαρή νίκη φαίνεται πως σημειώνουν οι Σοσιαλιστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στις εκλογές της Κυριακής, τις τρίτες σε διάστημα τεσσάρων ετών. Αν και καμία πολιτική συμμαχία δεν εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα χρειαστεί να συμμαχήσει με μικρότερα περιφερειακά κόμματα, υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο αδιαμφισβήτητα γεγονότα: η τεράστια συμμετοχή που άγγιξε το 73,74% και η μεγάλη ήττα του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP), το οποίο σημειώνει τα χειρότερα ποσοστά στην ιστορία του.

Τα πρώτα αποτελέσματα - με περίπου καταμετρημένο το 50% των ψήφων – είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά και από τα exit polls για τον απερχόμενο σοσιαλιστή πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος φαίνεται να εξασφαλίζει 126 έδρες στη βουλή (από τις 121 που προβλεπόταν) σε σύνολο 350.



Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) φαίνεται να σημειώνει τις χειροτερες επιδόσεις του, με ποσοστό 17,8% και 66 έδρες, ενώ το ακροδεξιό Vox, του Σαντιάγκο Αμπασκάλ, το οποίο στρέφεται ενάντια στην πολυπολιτισμικότητα, τον φεμινισμό και τη μετανάστευση, μπαίνει για πρώτη φορά στη βουλή με ποσοστό 9% και 23 έδρες – αντί για τις 36 με 38, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Οι Podemos κερδίζουν 42 έδρες και οι κεντροδεξιοί Ciudadanos 55 έδρες..

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news