facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Τσίπρας καλύπτει Πολάκη: Είναι αψύς σαν Σφακιανός, μετατρέπω την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης

Πλήρη κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο πρόσφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στη Βουλή προαναγγέλλοντας την πρόθεσή του να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Παύλου Πολάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός είπε συγκεκριμένα για την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει καθώς φαίνεται το ύφος των Σφακιανών, που είναι αψείς». Μάλιστα, η κάλυψη του κ. Τσίπρα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ήρθε ελάχιστα λεπτά μετά τις βολές Φίλη κατά Πολάκη.


Ο κ. Φίλης επισημαίνοντας ότι εκφράζει το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος της προοδευτικής παράταξης και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ και αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του».

«Με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι προ ολίγου ο κ. Μητσοτάκης αντί να αναφερθεί στα θέματα παιδείας που είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει κορυφαία μαχη επιχείρησε έναν σπάνιο πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μια μόλις ημέρα μετά την δημόσια πρόσκλησή μου για πολιτική αντιπαράθεση. Μια μόλις ημέρα με την πρότασή μου για πρόσωπο προς πρόσωπο αντιπαράθεση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες για τα θέματα της Ευρώπης της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αποδεικνύει τον πανικό που επικρατεί στον ίδιο και στο επιτελείο του προκειμένου να δραπετεύσει από την αντιπαράθεση» είπε στην αρχή της παρέμβασής του ο κ. Τσίπρας.




«Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε στο βήμα για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις εορτές του Πάσχα πρόταση μομφής κατά υπουργού. Είναι προφανές ότι επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για όλα τα κρίσιμα, μεγάλα ζητήματα και επιχειρεί να βάλει στην ατζέντα της συζήτησης αν το ύφος του Πολάκη είναι κακό ή καλό, Ο κ. Μητσοτάκης κατάγεται από τα Σφακιά και γνωρίζει το αψύ ύφος των Σφακιανών και θέλει να συζητά γι αυτά και όχι για τα δώρα Χριστουγέννων που θα κόψει, για τα θαλασσοδάνεια τα σκάνδαλα της Νοβάρτις κ.α.» συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να προαναγγείλει: 

«Οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους κυβέρνησης θα την μετατρέψω σε πρόταση εμπιστοσύνης για να συζητήσουμε τα μεγάλα και δύσκολα. Θα έρθει και θα μας πει γιατί θέλει να κόψει τα δώρα Χριστουγέννων το ασφαλιστικό τύπου πινοσέτ γιατί θέλει να κουκουλώσει τα σκάνδαλα. Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εδώ θα συζητήσουμε εφ όλης της ύλης. Μπροστά στον ελληνικό λαό για το που φέρατε την χώρα. Το πικρό ποτήρι θα το πιείτε».



tsippsd1


Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Κώστας Τζαβάρας σχολίασε μεταξύ άλλων ότι μετά την παρέμβαση Φίλη θα ανέμενε από τον πρωθυπουργό να μην ταυτιστεί με τον κ. Πολάκη.

«Θα απαντήσω στον κ. Τζαβάρα καθώς δεν είναι εδώ ο κ. Μητσοτάκης. Δεν έρχεται στα ντιμπέιτ δεν έρχεται ούτε στην Βουλή. Είπα ότι επιχειρείτε έναν πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Θα το πιείτε το ποτήρι. 



«Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη αλλά για τους πολλούς. Αν για εσάς ντροπή για την Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια είναι το ήθος και ύφος τους καθενός σας λέω ότι ότι το ήθος και  μετριέται και από τις πράξεις τους. Ντροπή για την δημοκρατία ήταν οι μίζες της προηγούμενης εποχής. Ο καθένας κρίνεται από τους λόγους και έργα του. Δεν θα σας επιτρέψουμε να εκτρέψετε την συζήτηση εκεί που θέλετε» κατέληξε στη δεύτερη παρέμβασή του για το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας.



tsippsd2

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news