facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Εφορίες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εφοριακών έξω από τη ΙΓ' ΔΟΥ Αθήνας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΙΓ ΔOY Αθηνών προχώρησαν εργαζόμενοι σε εφορίες αντιδρώντας στη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών αλλά και την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών στις ατελείωτες ουρές.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Νομού Αττικής και Κυκλάδων αναφέρει ότι η κατάσταση η οποία αποτυπώνεται πλέον χαρακτηριστικά στην καθημερινή ζωή των υπηρεσιών μας είναι τραγική και εκτός των άλλων, αφορά:

- την έλλειψη βασικής υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και απολύτως απαραίτητων αναλώσιμων (εφορίες που εξυπηρετούν εκατοντάδες πολίτες έχουν ένα εκτυπωτή και τα αναλώσιμα αγοράζονται με έρανο μεταξύ των υπαλλήλων).

- την εμφανέστατη σε όποιον επισκέπτεται τις υπηρεσίες μας έλλειψη προσωπικού (στις πιο πολλές μονάδες αιχμής οι υπηρετούντες καλύπτουν μετά βίας το 60% των οργανικών θέσεων).

- τα ακατάλληλα, επικίνδυνα, αλλά ταυτόχρονα πανάκριβα (ως προς τα ενοίκια) κτίρια που συνθέτουν τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας.

- το διαρκώς μεταβαλλόμενο και δαιδαλώδες για τους πολίτες, αλλά και τους υπαλλήλους φορολογικό σύστημα, στο οποίοι οι καλούνται να ανταποκριθούν χωρίς τα στοιχειώδη εκπαιδευτικά εργαλεία (η σχολή επιμόρφωσης ήταν απ τα πρώτα θύματα των μνημονιακών πολιτικών).

Προβλήματα τα οποία πολλαπλασιάζονται, δεδομένης της αδιαφορίας της ηγεσίας να ασχοληθεί με όλα αυτά και να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η ανάδειξη των θεμάτων αυτών και η απαίτηση να δοθούν άμεσα λύσεις, αποτελούν την επιλογής μας για το επόμενο διάστημα.

«Του αποκλεισμού της Α ΔΟY Αθηνών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5.4.2019, ακολουθεί σήμερα ο αποκλεισμός της ΙΓ ΔOY Αθηνών, στην οποία οι συνθήκες έχουν προ πολλού ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής. Απαιτούμε την ύπαρξη Δημόσιων Υπηρεσιών οι οποίες θα σέβονται τους πολίτες και τους εργαζόμενους και θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news