facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Έρχεται παραγραφή χρεών από ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας!

Σημαντική μείωση μείωση του χρόνου παραγραφής των Τελών Κυκλοφορίας στα 10 έτη από τα 20 έτη που ισχύει σήμερα και άμεσο εντοπισμό των φορολογουμένων που χρωστούν Τέλη Κυκλοφορίας από τις Εφορίες χωρίς την πάροδο μεγάλου χρόνου αφότου γεννιέται η φορολογική υποχρέωση περιλαμβάνει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα η ΑΑΔΕ για την διευκόλυνση των φορολογουμένων που χρωστούν στην Εφορία εξετάζει την υιοθέτηση νέων ρυθμίσεων αυξημένο αριθμό δόσεων (π.χ. 120 δόσεις) με σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογούμενων για τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα έχει επίδραση στα έσοδα και την επίτευξη του ετήσιου στόχου εξαιτίας των κινδύνων που κρύβει η νέα χρονιά για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.gr πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2019 ενώ άγνωστες παραμένουν οι συνολικές οφειλές των ιδιοκτητών οχημάτων από ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία η υποχρέωση καταβολής Τελών Κυκλοφορίας υφίσταται διαρκώς, εκτός και αν ένα όχημα τεθεί σε ακινησία, εκούσια ή αναγκαστική, στη Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του ιδιοκτήτη.

Δεν είναι νόμιμη η κυκλοφορία οχήματος, για το οποίο δεν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας ή έχουν καταβληθεί μειωμένα. Στην περίπτωση αυτή, αν καταληφθεί από την Τροχαία να κυκλοφορεί, αφαιρούνται η άδεια και οι πινακίδες. Τα στοιχεία κυκλοφορίας επιστρέφονται, μόνο, εάν ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει αποδεικτικό καταβολής των τελών κυκλοφορίας, καθώς και οφειλόμενου, κατά περίπτωση, προστίμου ή αποδεικτικό στοιχείο περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση που έληξε η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους και το σχετικό ποσό μετά του ισόποσου προστίμου βεβαιώθηκε στο όνομα του υπόχρεου προσώπου και υπήχθη σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής και πάλι δεν καθίσταται νόμιμη η κυκλοφορία του συγκεκριμένου οχήματος, δεδομένου ότι αυτή απαιτεί την ολοσχερή εξόφληση των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους (στην περίπτωση αυτή η οφειλή περιλαμβάνει και το πρόστιμο).

Πότε παραγράφονται τα χρέη από Τέλη Κυκλοφορίας

Το δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου για βεβαίωση τελών κυκλοφορίας παραγράφεται μετά την πάροδο είκοσι (20) ετών. Τώρα η ΑΑΔΕ εξετάζει να μειωθεί ο χρόνος παραγραφής κατά 10 χρόνια.

Επίσης οι απαιτήσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου για καταβληθέντα ποσά «αχρεωστήτως ή παρά το νόμο» παραγράφονται μετά την παρέλευση τριετίας από την καταβολή. Στις περιπτώσεις αχρεώστητης καταβολής είναι και οι περιπτώσεις πολλαπλής πληρωμής για το ίδιο όχημα.

newsauto

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news