facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Πώς η Ξεπαπαδέα «εξαφανίζει» τα ντοκουμέντα

Με μια απίστευτη και πρωτοφανή μεθόδευση αντέδρασε η γενική γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, μετά την αποκάλυψη ότι μετείχε στο διοικητικό συμβούλιο  εταιρείας που παίρνει δουλειές από το Δημόσιο: Το όνομά της εμφανιζόταν στο Μητρώο Επιχειρήσεων  της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ( στο ΓΕΜΗ) τουλάχιστον έως τις 7.22' το πρωί, όταν το protothema.gr μπήκε στο Μητρώο. 

Πλέον και αφού η κ.Ξεπαπαδέα προχώρησε και σε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στο Πρώτο ΘΕΜΑ και υποστηρίζει ότι οι αποκλύψεις που την αφορούν είναι προσπάθεια αντιπερισπασμού για την υπόθεση Novartis, η εικόνα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ ως δια... μαγείας άλλαξε. Όμως, σε άλλη σελίδα που δεν ελέγχεται από το ΓΕΜΗ η εικόνα δεν έχει αλλάξει (τουλάχιστον έως τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης...) και η κ.Ξεπαπαδέα εξακολουθεί να εμφανίζεται ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας.

Ερώτημα ο χρόνος ανάληψης των καθηκόντων και ο χρόνος αποχώρησης

Ωστόσο, η απλή ανάγνωση των στοιχείων του ΓΕΜΗ σε αντιπαραβολή με έγγραφο που διαρρέεται από την πλευρά της γενικής γραμματέως Καταπολέμησης της Διαφθοράς αναδεικνύει κι άλλα «περίεργα» και εγείρει νέα ερωτήματα. Ειδικότερα, στην εικόνα του ΓΕΜΗ δίπλα στο όνομα της κυρίας Αναστασίας Ξεπαπαδέα αναφερόταν η ημερομηνία έναρξης της θητείας της, που ήταν η 14η Δεκεμβρίου του 2015 (με λήξη στις 30 Ιουνίου του 2020). Στο έγγραφο που διακινείται όμως, από το Επιμελητήριο Κέρκυρας με ημερομηνία 9/2/2016, αναφέρεται ότι στις 14 Δεκεμβρίου του 2015 έγινε έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας κατά την οποία άλλαξε η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου γιατί υπήρχε «η αποχώρηση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα τον Μάιο 2015». Το ίδιο, ότι παραιτήθηκε τον Μάιο του 2015 υποστηρίζει και εκείνη στη δήλωσή της.  Και το εύλογο ερώτημα είναι τί ακριβώς έγινε σε σχέση με την κ.Ξεπαπαδέα στις 14 Δεκεμβρίου 2015: Ανέλαβε καθήκοντα στο ΔΣ έως το 2020 (όπως αναφερόταν στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο έως και πριν από λίγες ώρες) ή ανακοίνωσε επίσημα παραίτηση;

Δείτε τα ντοκουμέντα: 

Στις 07.22 το πρωί το όνομα της κυρίας Ξεπαπαδέα βρισκόταν ως μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας «Δ. Ξεπαπαδέας και Υιοί» στην επίσημη εικόνα από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) έως χθες.


ΩΡΑ 07.22 

xepapadea
ΩΡΑ 12.40
Λιγότερο από πέντε ώρες αργότερα και ενώ προηγήθηκε η ανακοίνωση της κυρίας Ξεπαπαδέα το όνομά της «εξαφανίστηκε» από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που παίρνει δουλειές από το Δημόσιο. Τα ερωτήματα ωστόσο παραμένουν: Πότε παραιτήθηκε η κ.Ξεπαπαδέα από το Δ.Σ. της εταρείας και γιατί δεν είχε φροντίσει, από τη στιγμή μάλιστα που κατείχε δημόσιο αξίωμα να αλλάξει το status της και στο ΓΕΜΗ, πράγμα που όπως φαίνεται έκανε μέσα σε ελάχιστο χρόνο όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα. 
xepapadeassss

Και όμως παραμένει 
Απόδειξη ότι η αλλαγή έγινε το βράδυ της Δευτέρας ή το πρωί της Τρίτης είναι ότι στην ιστοσελίδα opencorporates -που δεν ελέγχεται από το ΓΕΜΗ- η Αναστασία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ακόμη σαν μέλος του ΔΣ της εταιρείας Δ.Ξεπαπαδέας και Υιοί (ΞΕΝΟΤΕΚ ΑΕ).

anastasia
parameneis

Η ανακοίνωση της Αναστασίας Ξεπαπαδέα και ο ... αντιπερισπασμός
Αφού λοιπόν, έγινε ... μαγικά η αλλαγή στο Μητρώο, η κ.Ξεπαπαδέα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στο Πρώτο ΘΕΜΑ και τα άλλα μέσα που επίσης ανέδειξαν το ζήτημα της παρουσίας της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η ανακοίνωσή της, ακολουθεί: 

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα και με μεγαλύτερη ένταση, μήπως και δημιουργηθεί αντιπερισπασμός για την υπόθεση Novartis, η καμπάνια σπίλωσης και συκοφάντησής μου από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και άλλα Μέσα παραπληροφόρησης. Αφού απέτυχε η προσπάθεια να παρουσιαστώ ως στενή συνεργάτης ενός προσώπου, το οποίο μου είναι παντελώς άγνωστο και να εμφανιστώ ως δικηγόρος με επαγγελματική δράση δήθεν εις βάρος του δημοσίου, σήμερα μου αποδίδεται η ιδιότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου οικογενειακής επιχείρησης, από το οποίο έχω παραιτηθεί το Μάιο 2015. Αντιλαμβάνομαι ότι με το έργο της η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχει ταράξει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που ανενόχλητα λυμαίνονταν τη χώρα για δεκαετίες. Ενημερώνουμε τους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους και τα πανικόβλητα αφεντικά τους, ότι δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε από τον αγώνα μας για κάθαρση του δημοσίου βίου. Ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα των λίγων, προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε επίμονα και αδιάκοπα, μέσα από τη δράση της Γενική Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Συνιστούμε ψυχραιμία και δύναμη. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news