facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών θα κατασκευαστεί στη Σάμο

Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα που ανήκουν σε ιδιώτες και η σχετική απόφαση μίσθωσής τους έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια». Τα οικόπεδα βρίσκονται στην περιοχή Ζερβού, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από το Βαθύ. Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υποδοχής προγραμματίζεται να ξεκινήσουν άμεσα με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Το νέο ΚΥΤ θα διαθέτει περίπου 1.200 θέσεις, ενώ ο χώρος του σημερινού Κέντρου θα παραχωρηθεί στο δήμο για να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων.

Εξάλλου, 494 αιτούντες διεθνή προστασία αναχώρησαν σήμερα από τη Σάμο για να κατευθυνθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Χθες αναχώρησαν από τη Σάμο και έντεκα ασυνόδευτοι ανήλικοι με κατεύθυνση ξενώνες φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. Επίσης, την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Σάμο άλλοι δέκα ασυνόδευτοι ανήλικοι προς την ενδοχώρα. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι μεταφορές με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, στο νησί βρίσκονται 3.940 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων στο ΚΥΤ.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός, Δημήτρης Βίτσας μετέβη στη Σάμο την περασμένη Τρίτη και η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε σήμερα. Συνοδευόταν από κλιμάκιο του υπουργείου, αξιωματικούς της Αστυνομίας και του Λιμενικού και από ομάδα γιατρών του υπουργείου Υγείας. Κατά τη διάρκειά της πραγματοποίησε επαφές με τοπικούς παράγοντες, φορείς και τις αρχές του νησιού.

ΑΠΕ/protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news