facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Αυθαίρετα: Έρχονται μαζικές νομιμοποιήσεις στον αιγιαλό!

Δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνος από την τραγωδία στο Μάτι, όταν μεταξύ άλλων ακούσαμε να επιρρίπτουν τις ευθύνες και στα θύματα αφού όπως έλεγαν είχαν γίνει αυθαιρεσίες στην δόμηση της περιοχής και έτσι δεν υπήρχε δρόμος διαφυγής! Ειδικά για το σημείο όπου έχασαν την ζωή τους 26 άνθρωποι γιατί δεν έβρισκαν τον δρόμο προς την θάλασσα λόγω κτισμάτων.

Παρόλα αυτά, σήμερα σύμφωνα με την Καθημερινή προωθείται στην Βουλή νομοσχέδιο για την γενικευμένη νομιμοποίηση δημόσιων αλλά και ιδιωτικών αυθαιρεσιών στον αιγιαλό και στην παραλία! Πρόκειται για διατάξεις πολύ ευνοϊκές για όσους έχουν παρανομήσει σε σύγκριση μάλιστα με τις αντίστοιχες που είχαν παρουσιασθεί το 2014 και είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα να αποσυρθούν.

Για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων σε αιγιαλό και παραλία αλλά και σε παρόχθια ζώνη ποταμού ή λίμνης αρκεί μια απλή απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Το νομοσχέδιο που προωθείται η εκτίμηση είναι ότι όλες οι παρανομίες θα παγιωθούν και μετά τη νομιμοποίησή τους δεν θα υπάρχει δρόμος επιστριοφής! Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, παρότι γίνεται διαχωρισμός προ και μετά του Ιουλίου του 2011 η ημερομηνία που θέτουν οι τρεις νόμοι για τα αυθαίρετα αφήνει «παράθυρο» για νομιμοποίηση από το 2011 και μετά!

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news