facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Καπερνάρος για σύλληψη Λυκουρέζου: Έγινε για να δικαιολογηθούν οι σκοπιμότητες της κυβέρνησης

Την εκτίμηση ότι η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου έγινε με σκοπό «να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος και να δικαιολογηθούν οι σκοπιμότητες των όσων πρέπει να αποφύγει η εκάστοτε κυβέρνηση», εξέφρασε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να κλητευθούν και στη συνέχεια να εκδοθεί ένταλμα».

«Για να συλληφθεί κάποιος πρέπει προηγουμένως να κλητευθεί εκεί που έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία του και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι μένει εκεί και δεν ανταποκρίνεται στην κλήτευση του ανακριτή, τότε εκδίδεται ένταλμα. Ένταλμα μπορεί να εκδώσει ο ανακριτής όταν υπάρχει υπόνοια ότι μπορεί να διαφύγει στο εξωτερικό. Στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να κλητευθούν και στη συνέχεια να εκδοθεί ένταλμα», δήλωσε ο κ. Καπερνάρος.

Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στη σύλληψη Λυκουρέζου, ο κ. Καπερνάρος εκτίμησε ότι «έχει να κάνει με ονόματα που διεγείρουν πρόσκαιρα το ενδιαφέρον του κόσμου και να αποπροσανατολίζεται ο κόσμος για να δικαιολογηθούν οι σκοπιμότητες των όσων πρέπει να αποφύγει η εκάστοτε κυβέρνηση».

«Με αφορμή το γεγονός των εκνόμων ενεργειών των όποιων πρωταγωνιστών που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη, πρέπει όλοι οι άλλοι, ακόμη και η εκτελεστική εξουσία, η νομοθετική εξουσία, να το βουλώνουν. Μην πηγαίνουν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά από την πλευρά τους. Και ο κόσμος να γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή πρέπει μόνο η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη έτσι ώστε η κρίση της να είναι αντικειμενική για να πούμε ότι έχουμε κράτος και όχι να δούμε τη δικαιοσύνη να καταπέφτει σε ένα επίπεδο όπου θα αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος αλλά καθαρά παρακράτος. Φοβάμαι ότι όλα οδηγούν σε αυτό, ότι το κράτος επίκειται να γίνει παρακράτος εάν συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα. Όλοι γνωρίζουν τι γίνεται στις φυλακές χρόνια τώρα, δεν γνωρίζει το υπουργείο δικαιοσύνης;», πρόσθεσε.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news