facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Αυθαίρετα: Η διάταξη και η επιπλέον έκπτωση

Παράταση ενός μήνα, έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη δεύτερη φάση υπαγωγής αυθαιρέτων με μείωση του ειδικού προστίμου κατά 10% στο πλαίσιο του νόμου 4495/2017.

Η παράταση θα ενταχθεί σε σχετική νομοθετική ρύθμιση, όπως επισημαίνει το υπουργείο.

Έτσι, όπως σημειώνει το newmoney.gr, όσοι ιδιοκτήτες δηλώσουν τα αυθαίρετά τους έως τις 10 Μαΐου 2019 θα έχουν επιπλέον έκπτωση 10%.

Ακολούθως όσοι το δηλώσουν από 10 Μαΐου και μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, θα πληρώσουν πρόστιμα προσαυξημένα κατά 10%. Αντίστοιχα, όσοι ιδιοκτήτες προβούν σε τακτοποίηση μετά τις 8 Οκτωβρίου και έως τις 9 Νοεμβρίου 2019, που λήγει οριστικά η ισχύς του πολεοδομικού νόμου των τακτοποιήσεων αυθαιρέτων θα έχουν προσαύξηση στα πρόστιμα κατά 20%.

Η διάταξη που προσφέρει έκπτωση 10% για τακτοποίηση αυθαιρέτων έληγε, σήμερα, 8 Απριλίου

Με καθυστέρηση ετών, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί προεκλογικά όλες τις ρυθμίσεις που δίνουν «ανάσα» σε πλήθος ακινήτων με υπερβάσεις στους όρους δόμησης ακόμη και χωρίς άδειες καθώς επίσης και σε κτίσματα που χτίστηκαν και μετά την ημερομηνία της 27ης Ιουλίου του 2011 που αποτελεί την «κόκκινη» γραμμή όλων των προηγούμενων νόμων για την αυθαίρετη δόμηση.

«Αγκάθι» παραμένει, με αφορμή την είδηση τακτοποίησης αυθαιρέτων, και η διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων μετά την τραγωδία στο Μάτι.

Από τις 3.200 κατεδαφίσεις που είχαν εξαγγελθεί μετά την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν μόλις 30 κατεδαφίσεις μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 8,5 μηνών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατά το β' εξάμηνο του 2018 και μέσω απευθείας αναθέσεων έχει κατεδαφίσει 20 αυθαίρετα κτίσματα και κατασκευές, οι οποίες βρίσκονταν στις περιοχές Σαρωνίδα, Αγριλέζα (Λαύριο), Γραμματικό, Μάνδρα, Σπάτα, Αίγινα, Μαραθώνα, και στο Άλσος Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για επεκτάσεις συμβάσεων αλλά και κάποιες νέες συμβάσεις, ο,τι δηλαδή προβλέπεται στην τροπολογία του ΥΠΕΝ με την οποία δίνεται η δυνατότητα επέκτασης υφιστάμενων συμβάσεων με σκοπό την παροχή υπηρεσιών κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων σε αιγιαλό και δασικές εκτάσεις.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει προχωρήσει σε δέκα κατεδαφίσεις κατά το ίδιο διάστημα, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει στο παραλιακό μέτωπο 35ου - 70ου χλμ. Αθηνών - Σουνίου.

Τα κτίσματα που αναμένεται να κατεδαφιστούν βρίσκονται στις περιοχές Μέγαρα, Μάνδρα, Κινέτα, Πόρτο Γερμενό, Ψάθα, Νέα Πέραμο, ενώ η χρηματοδότησή τους πρόκειται να γίνει από το Πράσινο Ταμείο.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news