facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Μαλλιά-κουβάρια στη Βουλή για την Παιδεία - Γαβρόγλου: Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ είναι θρησκευόμενο - Παφίλης: Δεν θα ειρωνεύεστε!

Με ένταση ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει εξπρές διαδικασίες.

«Ένα νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να ανασυντάξει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και να κάνει μία μεγαλεπήβολη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση υποχρεούται να υποστεί τη βάσανο και τη δοκιμασία του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού διαλόγου με άνεση. Δυστυχώς αυτός ο διάλογος έχει ήδη προσημειωθεί με τη βιασύνη που επέδειξε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος τη δυνατότητα της συμπιεσμένης διαδικασίας που του δίνει ο χαρακτηρισμός του επείγοντος. Στραγγαλίζεται εδώ ο δημοκρατικός διάλογος και ευτελίζεται  η κοινοβουλευτική διαδικασία» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας καταγγέλλοντας την πλειοψηφίας πως μετέτρεψε το κοινοβούλιο σε παράρτημα της κυβέρνησης.

kikilias01


Επίσης, η κυρία Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει περισσότερες από 1.000 σελίδες και 200 άρθρα και κανείς βουλευτής δεν θα μπορούσε να το έχει μελετήσει ουσιαστικά σε ένα τριήμερο.

Όταν δε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν ο κ. Τζαβάρας αντέδρασε λέγοντας: «Τη χάβρα των Συριζαίων δεν θα την ανεχτώ. Έχετε κάνει τη Βουλή λέσχη συζητήσεων και λέσχη παραγωγής ψηφισμάτων».

trag01


Από το ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης σχολίασε «εδώ έχουμε μια αντιστροφή. Αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έφερναν με διαδικασία κατεπείγοντος τα νομοσχέδια τα κάνει τώρα η ΝΔ. Δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση. Τα ίδια κάνετε» και πρόσθεσε: «είναι άθλιο και απαράδεκτο ότι έρχεται το νομοσχέδιο τη Μεγάλη Εβδομάδα. Όλα τα νομοσχέδια που αφορούν την Παιδεία έρχονται ή καλοκαίρι ή  μέρες με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια. Ο χρόνος συζήτησης του νομοσχεδίου δεν φθάνει, πρέπει να αποσυρθεί».

Κ. Γαβρόγλου: Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ είπε πως είναι άθλιο επειδή έρχεται το νομοσχέδιο Μεγάλη Εβδομάδα. Δεν ήξερα ότι είναι  τόσο θρησκευόμενο το ΚΚΕ

Θ. Παφίλης: Τι είναι αυτά που λέτε;

Κ. Γαβρόγλου: Σας παρακαλώ δεν είναι θέση αυτή

Θ. Παφίλης: Δεν θα μας ειρωνεύεστε

Κ. Γαβρόγλου: Μα μόνο με ειρωνεία μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς αυτή τη θέση

Στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση από τον Σεπτέμβριο του 2017 και πως εκτός του Ποταμιού, κανένα κόμμα δεν έστειλε προτάσεις.

«Το πρόβλημα σας είναι πως το νομοσχέδιο είναι μεγάλο; Έπρεπε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε βοηθούς να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση» συνέχισε ο κ. Γαβρόγλου.

Κ. Χατζηδάκης:  Για όνομα του Θεού! Αφήστε τις προσβολές

Γ. Βαρεμένος: Κ. Χατζηδάκη είναι διαδικασία αυτή;

Β. Κικίλιας: Είναι διαδικασία να μας λέει πάρτε βοηθούς; Πού νομίζετε ότι είστε;

Γ. Βαρεμένος: Έχετε λόγο να μην είστε ήρεμος μου φαίνεται.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news