facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Δολοφονία Μακρή: Ο 31χρονος εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου

Πληρωμένος δολοφόνος, που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου είναι, σύμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας, ο 31χρονος Βούλγαρος δράστης της ανθρωποκτονίας του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, που διαπράχθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2018 στο Πανόραμα της Βούλας.

Ο 31χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ως συνεργός ο 35χρονος αδελφός του. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τότε οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία αλλάζοντας πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά από μεθοδική και μεθοδευμένη έρευνα, αξιοποιώντας όλο το υλικό που είχε στη διάθεσή της.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός δράστης είχε απελαθεί από τον Καναδά το 2016 κατηγορούμενος για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων παράνομη κατοχή και επίθεση με όπλο. Η αστυνομία δεν έχει βρει ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος Βούλγαρος δολοφόνησε τον επιχειρηματία στις 31 Οκτωβρίου του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, λαμβάνοντας βοήθεια από τον αδερφό του, ο οποίος διαφεύγει στο εξωτερικό και αναζητείται. Ο δράστης μαζί με τον αδερφό του, μετά την εκτέλεση είχαν διαφύγει στη Βουλγαρία με λεωφορείο των ΚΤΕΛ, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να τους χαρακτηρίζουν ως «επαγγελματίες ενοικιαζόμενους εκτελεστές» που δρουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, ο εκτελεστής επέστρεψε στην Ελλάδα- για άγνωστο έως τώρα λόγο- και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από πληροφορίες που έλαβαν.

Οι δύο άνδρες έφτασαν στην Ελλάδα στα μέσα Οκτωβρίου, τουλάχιστον 15 μέρες πριν τη δολοφονία του 47χρονου επιχειρηματία και παρακολούθησαν τόσο το σπίτι του όσο και τις διαδρομές του, σε μία προσπάθεια να καταστρώσουν το σχέδιο της δολοφονίας του, το οποίο όπως φαίνεται από το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας έξω από το σπίτι του άτυχου άνδρα, εκτελέστηκε με «επαγγελματικό» τρόπο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ταυτοποιείται στο 100% η παρουσία τους στο χώρο της δολοφονίας, ενώ οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από αρκετές κάμερες ασφαλείας σε σημεία κοντά στο σπίτι του «Αυστραλού»..Παράλληλα, οι δύο Βούλγαροι εκτελεστές δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν για τις επικοινωνίες τους κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης που ανήκουν σε πρόσωπα ανύπαρκτα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα.

Αναφορικά με τον συλληφθέντα, από την έως τώρα ανάκρισή του φαίνεται πως τηρεί «σιγήν ιχθύος» και ιδιαίτερα σκληρή στάση, καθώς δεν δίνει καμία λεπτομέρεια για τον «εντολέα» του συμβολαίου θανάτου. Το προαναφερθέν φαίνεται πως επιβεβαιώνει το σενα΄ριο των αστυνομικών πως πρόκειται για "επαγγελματία εκτελεστή"

Ο ίδιος είχε πλαστό δίπλωμα ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας την περασμένη Τρίτη, εμβόλισε το συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Αττικής, που τον εντόπισε.

Όσον αφορά τον αδερφό του, αυτός εκτιμάται πως βρίσκεται στη Βουλγαρία, με τις ελληνικές αρχές να βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με αυτές του εξωτερικού προκειμένου να τον εντοπίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σημειώνεται πως ο επιχειρηματίας είχε εκτελεστεί εν ψυχρώ τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το αυτοκίνητό του στο Πανόραμα της Βούλας ενώ η δολοφονική επίθεση είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Το θύμα ήταν πατέρας δύο παιδιών ενώ η σύζυγός του είναι γνωστό μοντέλο.

Μάλιστα οι Αρχές μετά την εξέταση του βίντεο είχαν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για «εισαγόμενο» εκτελεστή. Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είχαν εντοπίσει συνολικά έξι κάλυκες από το σημείο ενώ τα δύο αδέρφια είχαν χρησιμοποιήσει για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου» ένα πιστόλι 9mm, με τέσσερις από τις σφαίρες να βρίσκουν το θύμα στην ωμοπλάτη, στον θώρακα και στην κοιλιά. Έως τώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν στρέψει τις έρευνές τους στην Αυστραλία και στο παρελθόν του Γιάννη Μακρή στη χώρα, καθώς φαίνεται πως ήταν σε «βεντέτα» με μία οικογένεια από τον Λίβανο.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news