facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΣτΕ: Πόθεν έσχες πρέπει να καταθέσουν και οι δικαστικοί λειτουργοί μέχρι τις 30 Απριλίου

Δηλώσεις πόθεν έσχες θα καταθέσουν μέχρι τις 30 Απριλίου και οι δικαστικοί λειτουργοί καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε στο σύνολο τους τις αιτήσεις ακύρωσης των δικαστικών Ενώσεων.

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου με τις υπ΄ αριθμ. 813 – 814/2019 αποφάσεις τους έκριναν μεταξύ άλλων ότι είναι:

-Συνταγματικές (σύμφωνα με τα άρθρα 26 και 87 έως 91 του Συντάγματος) οι νομοθετικές διατάξεις (ν. 4571/2018), κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπουν ότι οι δικαστικοί λειτουργοί, μέλη της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (ν. 3213/20030), ορίζονται με απόφαση των προέδρων των οικείων δικαστηρίων και με πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα, και όχι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

-Συνταγματική, καθώς δεν αντίκειται στις αρχές της διάκρισης των λειτουργιών και της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών, η ανάθεση του ελέγχου των δηλώσεων πόθεν έσχες στην ειδική 11μελή επιτροπή την οποία απαρτίζουν πρόσωπα αυξημένου θεσμικού κύρους (όπως 4 ανώτατοι δικαστές και 2 ανώτατοι εισαγγελείς,ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και δύο βουλευτές).

-Συνταγματική (σύμφωνη με τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας) η υποχρέωση δήλωσης φυλασσόμενων εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων μετρητών χρημάτων ύψους άνω των 30.000 ευρώ και κινητών πραγμάτων αξίας άνω των 40.000 ευρώ καθώς και η υποχρέωση εκτίμησης της αξίας των εν λόγω κινητών, για τα οποία οι υπόχρεοι δεν διαθέτουν παραστατικό της εμπορικής τους αξίας.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news